Mesić i Čačić na ponovnom suđenju generalu Trifunoviću u Zagrebu

Objavljeno: 03.03.2014. 10:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Pred Županijskim sudom u Zagrebu će u ponedjeljak 17. ožujka u 9.30 sati početi novo, ponovljeno suđenje generalu bivše JNA Vladimiru Trifunoviću i pukovniku Berislavu Popovu za ratne zločine počinjene u Varaždinu 1991. godine.

Podsjetimo, iako je Vijeće Županijskog suda u Varaždinu 13. kolovoza 2013. godine prihvatilo žalbu generala bivše JNA Vladimira Trifunovića i Berislava Popova, koji su zajedno s Vladimirom Davidovićem 1993. osuđeni za ratne zločine protiv civilnog stanovništva, te odlučilo o obnovi tog postupka, on će se provesti na zagrebačkom Županijskom sudu.

Potvrdio je to za portal Danas.rs i Trifunovićev branitelj Vladimir Đerić.

- Sud je prije donošenja odluke da se ponovi postupak ispitao niz svjedoka, uključujući i Radimira Čačića te Stjepana Mesića, te je utvrdio da postoje osnove za obnovu postupka – kazao je Đerić.

Na pitanje hoće li se bivši predsjednik RH Stjepan Mesić tijekom procesa ponovo naći u ulozi svjedoka, i to sa iskazima koji će ići u korist generala Trifunovića, Đerić je ustvrdio kako takva mogućnost nije isključena.

- Nije mi poznato koji će se svjedoci pojaviti na ovom, obnovljenom suđenju. To će ovisiti od prijedloga tužiteljstva i obrane, ali svakako postoji mogućnost da sud ponovo ispita Čačića i Mesića – naglasio je Đerić.

Ishod i trajanje procesa su, kako kaže, zasad neizvjesni.

Komentari