Milanović: Moramo se ugledati u male zemlje sa sjevera

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 01.05.2011. 18:33

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Andrej Švoger / CROPIX

Poštena plaća, za pošteni rad. To je ono za čim teži svaki hrvatski radnik, rekao je Milanović

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović, Praznik rada odlučio je provesti u Čakovcu i Varaždinu.

- Uz prvomajsko slavlje želim odaslati samo jednu poruku "Poštena plaća, za pošteni rad". To je ono za čim teži svaki hrvatski radnik. Ne smijemo se skrivati iza lažnih opravdanja, kako je za stanje u Hrvatskoj kriv netko drugi. Stalno tražimo izgovore i krivicu prebacujemo na nekog drugog. To je pogrešno itakav stav moramo promijeniti. Moramo se ugledati na male zemlje sa sjevera. One su najuspješnije i najbogatije na svijetu jer najviše štite prava svojih radnika. Imaju jasno određena pravila ponašanja, kojih se svi pridržavaju. Ako želimo takvu Hrvatsku, moramo stvoriti dinamičnu državu, koja će poticati, a ne gušiti gospodarstvo. Takva mora biti i državna uprava. Bez obzira koliko ona glomazna bila, uvijek može i mora biti dinamična i u službi građana - istaknuo je Milanović.

Čelnik SDP-a tek se kratko osvrnuo na parlamentarne izbore.

- Čuvajte se velikih proroka na izborima. Morate razlikovati one koji samo mnogo obećaju, od onih koji obećanja mogu i ispuniti. Bit će jako puno onih koji će vam htjeti zamazati oči - zaključio je Milanović.

Na proslavi je bio i prvi čovjek HNS-a, Radimir Čačić.

- Vrijednost rada je nešto što Hrvatska ponovno mora znati prepoznati. Nažalost, sadašnje državno vodstvo nametnulo je mišljenje kako je u redu živjeti na dug, na tuđoj akumulaciji i tuđem radu. Izgubili smo kriterije. Nova Vlada u prvi će plan gurnuti rad, obrazovanje, znanje i poštenje - rekao je Čačić.


Komentari