Miličić: Ne trebamo reforme, već pošten odnos jednih prema drugima

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 04.07.2014. 14:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Na konferenciji za medije Hrvatskih laburista – Stranke rada Varaždinske županije predsjednik županijske podružnice ove stranke Siniša Miličić govorio je o poslovanju trgovačkih društava čiji je osnivač i suvlasnik Varaždinska županija, a riječ je o Poslovnim zonama – logističkoj podršci investitorima d.o.o. i o Slobodnoj zoni Varaždin d.o.o.

Prihvaćanje izvješća o poslovanju tih dviju tvrtki tema je koja je na posljednjoj sjednici Skupštine Varaždinske županije izazvala negodovanje među vijećnicima. Laburisti su mišljenja da bi te dvije tvrtke trebalo pripojiti Azri i na taj način racionalizirati njihovo poslovanje.

Laburisti javnost upozoravaju na čestu retoriku u proteklim danima o tome kako su nam potrebne reforme i radikalni rezovi kao i velike promjene.
- Tome međutim nije tako - kazao je Miličić, dodavši da nam je potreban pošten odnos jednih prema drugima, poslodavaca prema radnicima i države prema poslodavcima, a ne nužno reforme.

- Posljednjih se dana javlja mesija koji bi trebao spasiti državu, međutim zaboravlja se kako su se i na koji način gradile ceste – tada su radnici odrađivali dvostruki fond radnih sati a onda im se pod izgovorom da Mirovinsko osiguranje ne prihvaća takav broj sati, mjesečno ukralo 20 ili 30 sati, a što im nije bilo plaćeno – ističe Miličić i dodaje kako su si istovremeno direktori nekih drugih tvrtki mjesečno isplaćivali i do 800 tisuća kuna dobiti.

Miličić je na upit novinara o osipanju laburista kratko rekao kako je ova županijska podružnica druga po broju članova u Hrvatskoj, te naglasio kako su ove godine stranku napustila tek dvojica vijećnika iz mjesnih odbora – jedan je prešao u Reformiste, a drugi se više ne želi baviti politikom.

Komentari