Ministarstvo regionalnog razvoja s 85 posto financirat će projekt Tehnopark II

Objavljeno: 29.11.2012. 13:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Varazdin.hr

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU financirat će čak 85 posto vrijednosti glavnog projekta za varaždinski Tehnopark II koji će se graditi u gospodarskoj zoni Brezje. Preostalih 15 posto financirat će grad Varaždin, stopostotni vlasnik varaždinskog Tehnoparka. 

Dogovorili su to gradonačelnik Goran Habuš, pročelnica za gospodarstvo Jelena Zrinski Berger i direktor Tehnološkog parka Andrija Petrović sa zamjenikom ministra regionalnog razvoja i fondova EU Jakšom Puljizom i pomoćnikom ministra Venkom Ćurlinom. 

- Riječ je zapravo o nastavku našeg projekta Tehnoparka, koji će se prostirati na zemljištu površine 25 tisuća kvadrata u Brezju, između tvrtke Solvis i rijeke Plitvice i koje je u vlasništvu Tehnološkog parka - pojasnio je Petrović. 

Tehnopark II temeljit će se na znanosti i istraživanju iz područja informacijske i i komunikacijske tehnologije, obnovljivih izvora energije, strojarstva i kreativne industrije i vrijednost mu se procjenjuje na 24,5 milijuna eura.

Financiranje projekta predviđeno je iz EU fondova, dok je planirani početak gradnje 2014. godine. Kad bude završen, u 200 novih tvrtki svoja će radna mjesta pronaći oko dvije tisuće radnika.  

Ugovor o financiranju glavnog projekta predstavnici grada i ministarstva trebali bi potpisati do kraja godine. 

Komentari