MIV na meti njemačke kompanije s 500 eura temeljnog kapitala

Objavljeno: 06.09.2012. 13:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Nakon što je zaprimila ponudu za preuzimanje, Uprava Metalske industrije Varaždin objavila je očitovanje o ponudi komanditnog društva Rixecker Investment iz Frankfurta na Majni koje se obvezalo kupiti preostali paket od 9.971 dionice MIV-a po cijeni od 3.050 kuna za dionicu.

Uprava Metalske industrije Varaždin smatra da ponuđena cijena po dionici nije primjerena, budući je knjigovod stvena cijena dionice MIV-a u prvom polugodištu ove godine iznosila 4.922,32 kune, što je čak 61 posto više od ponuđene cijene.

Društvo Rixecker Investment, pojedinačno najveći dioničar MIV-a, u ponudi je istaknuo «nezadovoljstvo poslovanjem tvrtke od 2008. do 2010. godine», no, Uprava u očitovanju podsjeća kako je pri tom zanemarena činjenica da je MIV «zatečen s nagomilanim problemima iz ranijeg razdoblja, a da je pad prihoda, posebno u 2010. godini, uvjetovan globalnom krizom, koja se osobito osjetila upravo u metaloprerađivačkoj industriji»

Ponuditelj posve ignorira poslovne pokazatelje i rast koji je ostvaren, kao i uštede u ovoj tvrtki, koja je u prvih šest mjeseci ostvarila dobit od 1,8 milijuna kuna.

U mišljenju Uprave navodi se kako preuzimatelj u ponudi ne navodi ni jednu novu stratešku aktivnost, a nije se jasno odredio ni o politici zapošljavanja. Mišljenje će biti dostavljeno HANFA-i.

VIŠE PROČITAJTE U VARAŽDINSKOM TJEDNIKU

Komentari