Mladi turistički novinari iz cijelog svijeta posjetili Varaždinsku županiju

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 08.06.2012. 08:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Vvarazdinska-zupanija.hr

Varaždinsku županiju u srijedu je posjetilo sedamnaest polaznika FIJET Akademije, Međunarodne udruge turističkih novinara i pisaca u turizmu, koje su u Županijskoj palači primile zamjenica župana Varaždinske županije mr.sc. Blanka Glavica Ječmenica te zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina i saborska zastupnica Natalija Martinčević.

Novinare su tom prilikom upoznale sa znamenitostima i poviješću županije i grada. Kako je istaknula zamjenica župana, Varaždinska županija ima bogatu povijest, kulturnu i obrazovnu tradiciju, a posebno se može istaknuti svojim kontinuiranim ulaganjem u obrazovanje i gospodarskim razvojem zbog čega je najkonkurentnija županija u Hrvatskoj.

Direktorica Turističke zajednice Varaždinske županije Elizabeta Dolenec kazala je da je cilj ovog posjeta upoznati mlade turističke novinare sa znamenitostima i ljepotama Varaždinske županije i Grada Varaždina, nakon čega će zasigurno napraviti lijepe reportaže o Varaždinu.

Domaćini ovogodišnje FIJET Akademije su Slovenija i Grad Maribor, a nakon obilaska grada Varaždina, novinari su posjetiti Trakošćan, a svoje će putovanje završiti posjetom Grazu i Beču.

Inače, Federation internationale des journalistes et ecrivains du turisme - FIJET najstarije je i najveće profesionalno udruženje turističkih novinara i pisaca o turizmu, čiji je glavni cilj poticanje razvoja turizma i turističkog novinarstva kao medijskog promotora  zemalja i destinacija, ali i pružanje dodatne obuke za mlade turističke novinare iz cijelog svijeta.

Prije svega, obuka je u području održivog turizma, u suradnji s međunarodno priznatim stručnjacima. Članovi FIJETA su osim novinara i pisci, znanstvenici na području turizma, fotoreporteri te analitičari.

U više od pedeset godina, koliko FIJET djeluje, Udruga je okupila preko 2000 članova u 50-tak zemalja, a aktivno djeluje i u Hrvatskoj.

Komentari