Novi Marof - Nacional: Novomarofčani u playoff krenuli pobjedom!

Objavljeno: 04.05.2012. 21:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Vedran Tolić

Jedini nogometni prvoligaš iz Varaždinske županije, MNK Novi Marof odlično se drži u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja za prvaka. Novomarofčano su odličnom igrom vodili 3:1 na poluvremenu, protiv višestrukog državnog prvaka, Nacionala, a nakon uzbudljivog susreta, s 5:2 na kraju i pobijedili.

Podsjetimo, Novi Marof je regularni dio prvenstva okončao na 4. mjestu, a Nacional na 5. mjestu, čime su izborili četvrfinale, s prednošću domaćeg terena u evenatualnoj „majstorici“. Pobjednik ogleda izborio bi polufinale, u kojem čeka Split Inženjering.

Odlično su igrači Gorana Mamića krenuli u susret, već u 6. minuti Domagoj Petrić doveo je Novi Marof u vodstvo, a Martan u 13. minuti povisio iz kaznenog udarca. Igralo se vrlo angažirano, obje ekipe vrlo brzo su nakupile akumulirane prekršaje, pa su do odmora presuđivali penali.

Kubović u 15. minuti smanjuje na 2:1, a potom najbolji igrač prvog dijela Igor Martan ne koristi kazneni udarac. Na drugoj strani Volarić sjajno brani pokušaj, također iz „penala“, udarac Bojana Kubovića, a i odbijanac istog igrača. Potom u sjajnom prvom dijelu niti Igor Leskovar, bivši igrač Nacionala, ne koristi kazneni udarac za Novomarofčane.

Kraj poluvremena donio je dominaciju Nacionala, ali i uspješnu obranu igrača Gorana Mamića. Poluvrijeme je polukontrom, nakon dodavanja Petrića, pogotkom okončao Igor Martan za vodstvo 3:1 na odmoru.

U nastavku već u 5. minuti Nacional skuplja četvrti prekršaj, jer su jedino prekršajima mogli zaustaviti polukontre i kontre Marofčana. Ipak, Novomarofčani padaju u snazi, a iskusna braća Morina, Suvajac, pojačani mladim nadama domaćeg futsala, prijetili su Volariću. I uspjeli su smanjiti rezultat na 3:2. S druge strane, Krasnići pogađa vratnicu u jednoj od brojnih kontri domaćih.

Potom i najveća prigoda za igrače Gorana Mamića, kazneni udarac u 32. minuti, ali udarac Igora Martana, s 10 metara, Škorić uspješno brani - drugi puta. Samo dvije minute kasnije, Martan je još jednom precizan iz kaznenog udarca za 5:2.

- Imamo veliku prednost u četvrtfinalu. Dobro smo se pripremali za ovaj susret, imali smo dva tjedna priprema, u kojima smo se pripremili za Nacional, koji je odlična ekipa, što smo znali. Mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili - istaknuo je Igor Martan.

Bio je to i konačan rezultat uzbudljivog susreta, čime je MNK Novi Marof poveo 1:0 u četvrtfinalnoj seriji. U sljedećem ogledu igraju na parketu Nacionala, a eventualna treća utakmica ponovno će se igrati u Novom Marofu.

Legendarni reprezentativac Robert Grdović, trener Nacionala, koji je izgubio živce predkraj utakmice, nije ih očito uspio primiriti niti nakon utakmice.

- Ovo je bila očita sudačka krađa. Ovim sucima nije mjesto ovdje. Što se tiče druge utakmice, mislim da Marof nema šanse u drugom susretu - istaknuo je ljutiti Grdović.

 

 

Komentari