Na jučerašnje Crtoradovo priopćenje očitovao se i gradonačelnik Habuš

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 09.01.2013. 14:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Na jučerašnje priopćenje Crtorada, vezano uz aktualne odluke Grada Varaždina kojima se mijenjaju uvjeti parkiranja te način naplate parkiranja na području Grada Varaždina, reagirao je i gradonačelnik Habuš.

>> Crtorad: Grad investitorima – ne ulažite jer ne poštujemo ugovore

Očitovanje gradonačelnika Gorana Habuša prenosimo vam u cijelosti:

Tržišni uvjeti, a prije svega težina trenutka u kojem živimo, znatno su se promijenili od 2007. godine, kada je bivša gradska vlast sklopila Ugovor o koncesiji s T.D. Crtorad d.o.o. Kao gradonačelnika, mnogi su me Varaždinci tražili da preispitamo režim naplate parkiranja i pravednost dnevne karte, osobito nakon završetka izgradnje javne garaže, a o parkiranju je bilo riječi gotovo na svakoj sjednici Gradskog vijeća, čiji su vijećnici u nekoliko navrata tražili da se naplata parkiranja nađe na dnevnom redu jedne od sjednica.

Javnosti radi, želio bih istaknuti kako T.D. Crtorad o promjeni Ugovora o koncesiji nije saznao iz medija, budući da je gosp. Ježovita osobno nazočio sjednici Odbora za komunal varaždinskog Gradskog vijeća na kojoj se raspravljalo o toj odluci. Nikako ne stoji ni njegova tvrdnja o nepoštivanju ugovora jer u Ugovoru o koncesiji održavanja i naplate parkirališnih mjesta na javnim parkiralištima grada Varaždina, kojeg je gospodin Ježovita potpisao 21.12.2007. godine, stoji kako je korisnik koncesije dužan pridržavati se svih odluka i pravilnika koje je u svezi predmetnih poslova donio Grad Varaždin.

U ovim teškim vremenima, jasno mi je da je odluka Gradskog vijeća o smanjenju broja parkirnih mjesta i ukidanju pravno vrlo upitne dnevne karte, izazvala poslovno nezadovoljstvo tvrtke koja obavlja poslove naplate parkiranja. No, vremena su jednako teška i Varaždinkama i Varaždincima, koji su mi dali svoje povjerenje da, u skladu sa zakonom, štitim njihove interese. I u cijeloj priči oko parkiranja to i činim.

Grad Varaždin bio je i jest otvoren za sve investitore koji su voljni „igrati“ u skladu s pravilima i kojima nije isključiv cilj profit nauštrb stanovnika Varaždina.

Komentari