besplatna rekreacija

Na Slobodi ponovno krenulo provođenje besplatnog vježbanja „Zdrav pokret''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.05.2021. 10:29

Zadnja izmjena: 25.05.2021. 10:29

Jučer je na Sportskom centru „Sloboda“ ponovno krenulo provođenje besplatnog sportsko rekreacijskog programa „Zdrav pokret!“, a prvom treningu prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok. 

Program „Zdrav pokret!“ održava se u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, a provode ga kineziolozi, uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera.

- Pokazalo se kao dobra prilika da svi naši građani, rekreativci, koji se možda inače toliko ne bave sportom ili ne vježbaju, dođu ovdje na naš sportski kompleks Slobode i pod vodstvom stručnih ljudi vježbaju. Mogu se pripremati za neke svoje sportove kojima se žele baviti u slobodno vrijeme. Sve to Zajednica i Grad financiraju tako da je to dobro i za građane, ali i za cijeli grad jer što su nam građani razgibaniji, što su u boljoj fizičkoj spremi, to je manje i bolesti, a i oni su zadovoljniji– rekao je gradonačelnik.

Besplatan program osmišljen je da potakne građanstvo na bavljenje tjelesnom aktivnošću u svrhu poboljšanja kvalitete života. Rekreacijski treninzi i savjetovanje o zdravom načinu života odvijaju se svakog ponedjeljka i srijede, od 19 do 20 sati, na vanjskim terenima Sportskog centra „Sloboda“, a u slučaju lošijeg vremena u dvorani ispod tribina Sportskog centra „Sloboda“. Treninzi su namijenjeni i prilagođeni svima, od najmlađih do najstarijih, a sastoje se od vježbi zagrijavanja, stretchinga, vježbi snage vlastitim tijelom, hodanja, trčanja. Na trening je potrebno doći u sportskoj odjeći i obući.

 

 

Komentari