Nakon muke u prvom dijelu, Varteks Di Caprio uvjerljivo slavio protiv Međimurja

Objavljeno: 17.03.2012. 22:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: www.rkbjelovar.hr

U lokalnom derbiju odigranom u subotu, Varteks Di Caprio je tek u drugom poluvremenu uspio slomiti otpor Međimuraca u varaždinskoj Areni te na kraju slavio 37-27...

Na samom početku ni jedna ekipa nije se uspjela odvojiti, a igralo se praktički Marko Petek protiv Varteks Di Caprija, koji je u 10. minuti pri rezultatu 6-7 postigao već pet pogodaka.  U nastavku Međimurci su se odvojili na plus dva, iskoristivši tako indisponiranost Varaždinaca.

No, Varteksovci su se probudili te izjednačili na 9-9, da bi kasnije  iskoristili dva igrača više u polju i rezultat u 15. minuti preokrenuli na 14-12. U samoj završnici prvog dijela prednost se okrenula na stranu gostiju, koji su iskoristili mnoge tehničke pogreške domaćina te na odmor otišli s pogotkom prednosti. Prvo poluvrijeme završilo je 16-15 za Međimurje.

U drugi dio bolje su ušli Varteksovci te poveli 18-16, da bi se u 40. minuti uspjeli odlijepiti na plus četiri. U sljedećih pet minuta puleni Vladimira Vujovića svoju su prednost povećali na 27-19 što je bilo dovoljno da susret mirno privedu kraju. Završilo 37-27 za varaždinske rukometaše.

Najistaknutiji u redovima Varteks Di Caprija bio je Dominik Peček koji je u pobjedu ugradio osam pogodaka, a odličan je bio i vratar Matej Ašanin skupivši 17 obrana. Najefikasniji kod gostiju bio je Marko Petek s devet zgoditaka.

Trener Varteks Di Caprio Vladimir Vujović bio je zadovoljan rezultatom, no pristup ga baš i nije zadovoljio.

- Ne mogu biti zadovoljan pristupom svoje momčadi, no to mi je razumljivo jer smo u srijedu protiv Poreča odigrali  možda i  najbolju svoju utakmicu u sezoni. Iako smo ušli opušteno u susret, ni u jednom trenutku naša pobjeda nije bila upitna- rekao je trener Varteks Di Caprija Vladimir Vujović.

Njegovog kolegu Vargu nije toliko zabrinuo poraz njegove momčadi već opća situacija oko kluba.

- Prvo poluvrijeme smo dobro parirali, no previše smo se potošili pa su domaći na kraju zasluženo  slavili. No, ne brine me toliko ovaj poraz već opća situacija oko samog kluba. Jednostavno moglo bi se dogoditi da ne završimo sezonu- rekao je trener Međimurja Dario Varga.

Varteksovce u srijedu očekuje novo iskušenje, zaostala utakmica protiv Marine Kaštela.

Varteks Di Caprio- Međimurje 37-27 (15-16)

Varteks Di Caprio: Žitnjak ( 2 obrane), Babić 4, Trojko 5(1), Žnidarić, Brdar 7, Marčec, Marenčić 1, Rodik 5(1), Svetec 3, Varšić, Hlapčić, Ašanin ( 17 obrana), Prole 3, Tači, Peček 8(3), Jagodić 1, Trener: Vladimir Vujović

Međimurje: Kovačević (7 obrana), Horvatić 2(1), Mišević 5, Krajner 2, Petek 9(3), Vidović, Tomer, Novak, Sklepić 4, Kovačić 5, Marčec, Hajdarović (1 obrana) , Trener: Dario Varga

Komentari