Napreduje izgradnja pročistača otpadnih voda u Kamenici

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 21.05.2015. 11:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Grad Lepoglava

U Kamenici traje  izgradnja pročistača otpadnih voda. Riječ je o građevinskim radovima za čiji su se početak čekali povoljniji vremenski uvjeti...

U međuvremenu je u tvornici izrađen mehanički dio pročistača koji se ugrađuje u budući pročistač s čijim će dovršetkom Kamenica postati prvo naselje na području Grada Lepoglave sa zaokruženim kanalizacijskim sustavom.

- Radovi se odvijaju prema planu, a to pokazuje da smo odgovorni i ozbiljni u realizaciji svih planiranih ciljeva. Naravno, ljudi su to i zaslužili. Kada govorimo o Kamenici ona će biti prvo naselje u Gradu Lepoglavi, a vjerujem i u cijeloj Varaždinskoj županiji, koje će imati zaokruženi sustav odvodnje s pročistačem – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, dodajući da pročistač nije samo dio komunalne infrastrukture već će služiti i očuvanju okoliša. Istaknuo je i njegovu gospodarsku važnost, odnosno činjenicu da je posao izgradnje pročistača dodijeljen domaćim tvrtkama.

Ukupna investicija je vrijedna nešto manje od 900 tisuća kuna, a financira se kroz IPARD program.

- Nakon završetka izgradnje pročistača Fond će nam u cijelosti vratiti uložena sredstva – rekao je gradonačelnik Škvarić te dodao: "Ovim smo projektom obuhvatili sve – od korištenja fonda Europske unije, kvalitetnog organiziranja i projektiranja, do zaštite okoliša, gospodarskog ulaganja i ulaganja u povećanje komunalnog standarda".

Komentari