Nastavlja se projekt izgradnje vatrogasnog centra u Lepoglavi

Objavljeno: 21.05.2015. 07:57

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 11:44

Foto: Grad Lepoglava

Kupnjom zemljišta, koju je početkom godine s 420.000 kuna financirao Grad Lepoglava, stvoreni su preduvjeti za nastavak realizacije projekta izgradnje vatrogasnog centra u Lepoglavi...

Ono što slijedi je postojeće idejno riješenje dići na razinu izvedbenog projekta i dobiti građevinsku dozvola te nakon toga projekt prijaviti na fondove Europske unije, istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

On je u nazočnosti svog zamjenika Hrvoja Kovača, s predstavnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lepoglava, koje će biti nositelj projekta izgradnje vatrogasnog centra u Lepoglavi, održao radni sastanak te obišao lokaciju budućeg centra.

- Taj je centar potreban našim vatrogascima koji su u brojnim neprilikama potvrdili da na njh možemo računati – rekao je gradonačelnik Škvarić.

Uz dogovaranje daljnjih aktivnosti u realizaciji navedenog projekta, razgovaralo se i o nabavci novog vozila za potrebe lepoglavskih vatrogasaca. Za to će se pomoć zatražiti s državne razine odnosno od Ministarstva gospodarstva, od kojeg se očekuje da putem robnih rezervi osigura jedno  vozilo odnosno vatrogasnu cisternu za lepoglavske vatrogasce.

Tako bi se još više povećao stupanj protupožarne zaštite na području grada Lepoglave s naglaskom na Kaznionicu u Lepoglavi.

- Oprema s kojom rapolažu sva vatrogasna društva s područja grada Lepoglave nabavljena je većinom uz pomoć Grada Lepoglave koji za vatrogastvo izdvaja značajna proračunska sredstva. Želimo da naši vatrogasci budu opremljeni i spremni intervenirati bez obzira o kakvoj se nedaći radilo. Naša je obaveza i želja da ih opremimo, što i činimo. Potvrdili smo to i dosadašnjom kupnjom vatrogasnih vozila sredstvima gradskog proračuna te ostale vatrogasne opreme. Na vatrogascima je da se osposobljavaju i tako pripreme za intervencije – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Ujedno je povodom mjeseca zaštite od požara čestitao vatrogascima na uspjesima i zahvalio im se na svemu što dobrovoljno čine u korist građana.
 

Komentari