Nema čega nema: Varaždinski Ponte Rosso sve popularniji

Objavljeno: 08.10.2013. 17:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger / VT

Žalosno je da se mnogi posjetitelji popularnog varaždinskog buvljaka ili "Sajma stare krame" ophode prema prodavačima kao da nemaju ni trunke kulture.

- Nama ne smeta cjenkanje i uvijek se nastojimo pristojno dogovoriti oko najniže cijene po kojoj prodajemo neki rabljeni artikl. No, sve je više psovača koji ne biraju riječi kod pogodbe, a pritom zaboravljaju kako je veliki broj nas prisiljen radi loše materijalne situacije ili pak kreditne zaduženosti, prodavati i ono malo imovine koja nam trenutno nije potrebna - upozoravaju ogorčeni prodavači na varaždinskom Ponte Rossu.

Neugodnosti s bahatim kupcima nisu mimoišle ni Andriju Podsečkog iz Rinkovca, koji spada u "starosjedioce" buvljaka.

- Na sajmove u Varaždin kao trgovac dolazim od 1962. godine i mogu potvrditi kako je vrijeđanje prodavača sve učestalije. Primjerice, nedavno sam imao "mušteriju" koja me izvrijeđala i psovala moju majku samo zato što je na mojem štandu cijena lopate za štihanje 50 kuna. Riječ je alatki koja je potpuno obnovljena i nema šanse da je bilo kome prodam za 30 kuna. Da je taj nepristojan gospodin rekao da mu spustim cijenu toliko da mu od razlike ostane za kupnju kruha, vjerujte mi da bih pristao – kaže Podsečki koji je zgrožen ophođenjem pojedinih kupaca koji se upuštaju u cjenkanje, a nemaju pojma kako se to radi.

No, za njegove freze, pumpe za vodu, starinske ručne mlinove, brave za vrata na klijeti stare 150 godina i svu silu ostalih drangulija koje ima u ponudi, uvijek se nađe razumnih, i što je najbitnije – zadovoljnih kupaca. Istini za volju, u svakom žitu ima kukolja, pa se tako i među prodavačima pronađe onih kojima tu nije mjesto.

Više o prodavačima na Sajmu stare krame, kao i o tome zašto se vesele dolasku carinika iz mobilne jedinice, pročitajte u Varaždinskom tjedniku od 7. listopada...

Komentari