Varaždinski prvoligaš (ne)očekivano poražen u Puli

Objavljeno: 01.05.2011. 00:18

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Srećko Niketić / CROPIX

Nakon brojnih peripetija tijekom tjedna, pokušaja štrajka i velikog nezadovoljstva od strane igrača, na kraju su ipak otputovali u Pulu u najjačem sastavu, no tamo su poraženi od Istre 1961 rezultatom 2:0.

Gosti iz Varaždina bili su bolji takmac na početku utakmice, a imali su i odličnu prigodu u 22. minuti kada je Glavina pogodio gredu, a u nastavku akcije pokušao je i Filip Škvorc. Kazna za promašaj stigla je u 38. minuti, kada Linić koristi pogrešku obrane Varaždinaca i pogađa za vodstvo domaćina.

U nastavku su «krojači» imali terensku dominaciju, ali umjesto pogotka u mreži domaćih, Puljani povećavaju prednost u 79. minuti. Šehića ruši Krklec u kaznenom prostoru, a pulski napadač precizan je s bijele točke.

Sličan scenarij vidjeli su gledatelji na pulskom stadionu i u 90. minuti, kada domaći vratar ruši Glavinu, ali Šafarić s bijele točke puca preko gola.

- Promašeni penal Šafarića čisti je dokaz u kakvom je psihološkom stanju ekipa. Ne preostaje nam baš ništa drugo nego protiv Osijeka upisati bodove kojim sebi rješavamo prvenstvo, pa se onda okrenuti Kupu. Moramo najviše raditi na tome da psihološki dignemo igrače - rekao je Samir Toplak za SportNet.hr

Ovaj poraz možda i nije neočekivan za bolje poznavatelje prilika u klubu. S obzirom na stanje u ekipi, netreniranje tijekom tjedna, teško se moglo očekivati da će lagano do uspjeha protiv čvrste Pamićeve ekipe.

Varaždinski prvoligaš sada se našao u nezavidnoj poziciji, nakon što je cijeli dio sezone bio oko sredine i u gornjem dijelu tablice, pali su na 11. mjesto i samo četiri boda od zone ispadanja. Kup je sigurno prioritet, ali ipak ne bi smjelo biti svejedno da li sezonu završiš na šestom ili primjerice 11. mjestu.

Do kraja prvenstva preostale su im domaće utakmice sa Osijekom i Interom, te gostovanje u Šibeniku. Sljedeće kolo u Varaždin dolazi Osijek, a utakmica će se igrati već u petak, kako bi se Varaždinci stigli odmoriti i pripremiti za prvi ogled kupa 11. svibnja.


Komentari