Novi program rada s mladima u Gradskom društvu Crvenog križa Novi Marof

Objavljeno: 08.10.2013. 19:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof od rujna ove godine započelo je s provedbom novog programa rada s mladima pod nazivom "ABC - Crveni križ, ideja humanosti".

Cilj ovog programa je humanistički odgoj djece i mladih i njihovo uključivanje u aktivnosti i programe Crvenog križa, kao što su pomoć starijima, vršnjačka pomoć, ekološke akcije i akcije prikupljanja humanitarne pomoći.

Program je namijenjen djeci i mladima od 4. do 15. godine života, a provodit će se u 4 dječja vrtića (Novi Marof, Bambi, Zeko Ljubešćica, Tratinčica Varaždinske Toplice) i 7 osnovnih škola (Novi Marof, Remetinec, Ljubešćica, Varaždinske Toplice, Breznički Hum, Bisag, Visoko) na području djelovanja GDCK Novi Marof.

Programom su predviđene 3 teme za polaznike dječjih vrtića i 8 tema za učenike 5.-8. razreda osnovnih škola koji će kroz radionice, interaktivnom metodom rada usvojiti znanja o humanosti, humanitarnim organizacijama, povijesti i djelatnostima Pokreta Crvenog križa u svijetu i Hrvatskoj, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima, ali i zdravom životu, ekologiji i razumijevanju potreba drugih ljudi.

Na provedbi programa zaposlena je asistentica za rad s mladima, Dijana Kuček, mag. paed.soc., čije je zapošljavanje omogućeno putem mjera zapošljavanja u javnom radu na koje je program "ABC - Crveni križ, ideja humanosti" kao pojedinačni projekt prijavljen u lipnju 2013. i dobio pozitivnu ocjenu te su osigurana novčana sredstva u iznosu od 41.261,64 kuna za razdoblje od 01.07.2013. do 30.06.2014. godine.

Prve radionice u dječjim vrtićima pod nazivom "Prva pomoć-prava pomoć" već su odrađene u sklopu obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći, a u tijeku je i provedba prve teme u osnovnim školama pod nazivom "Upoznaj Crveni križ – Priča o jednoj ideji". Reakcije na program su pozitivne kako od učenika, tako i od njihovih učitelja, a u prilog tome govore evaluacijski listići koji su sastavni dio provedbe svake radionice i svakog provedenog sata, ističu iz GDCK Novi Marof.

Komentari