Obilježavanje Svjetskog dana šećerne bolesti od 6. do 14. studenog

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 05.11.2013. 14:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin povodom Svjetskog dana šećerne bolesti održati će na prostoru Varaždinske županije tjedan borbe protiv šećerne bolesti koji će trajati od 6. do 14. studenog.

Svjetski dan dijabetesa 2013. obilježava se petu godinu zaredom uz petogodišnju poruku odabranu od Međunarodne Dijabetičke Federacije kao "Dijabetes – edukacija i prevencija" za 2009-2013. Odabrani slogan za ovu godinu je: Dijabetes – Zaštitimo našu budućnost.

Tjedan borbe protiv šećerne bolesti obuhvatiti će niz savjetovanja bolesnika o prehrani, regulaciji šećerne bolesti, sportskih aktivnosti uz šećernu bolest, te završnu akciju na Varaždinskom centralnom trgu 14. studenog od 10-18 sati.

Kroz ovu akciju društvo predviđa izmjeriti preko 2 000 vrijednosti šećera u krvi.

Tijekom tih 10 dana društvo će gostovati u srednjim, osnovnim školama te nekim firmama. 

Građani su pozvani da nam se pridruži u poslije podnevnom terminu Društvu za zaštitu od dijabetesa obučeni u plave majice kako bi napravili plavi krug – simbol dijabetesa i pustili plave balone u zrak te sve obilježili fotografiranjem.

Već sutra, 6. studenog, u 18 sati počinje u sklopu ovog obilježavanja  predavanje  u OB Varaždin pod nazivom  Živjeti s dijabetesom. Mjerenje šećera održat će se 7. studenog u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi Varaždin, a dan kasnije u Drugoj gimnaziji. 

Komentari