Obiteljski centar Varaždinske županije predstavio svoje programe

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 09.11.2013. 09:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Franjo Dubravko Šokčević, ravnatelj Obiteljskog centra Varaždinske županije, sa svojim je suradnicima u petak u Županijskoj palači predstavio programe, način rada, dosadašnje rezultate te planove Centra za naredno razdoblje

Uz zamjenika župana Varaždinske županije Alena Kišića, prezentaciji je prisustvovao velik broj predstavnika jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, ravnatelja dječjih vrtića te osnovnih i srednjih škola s područja Županije.

Otvarajući skup, zamjenik Kišić pohvalio je trud, koji ulažu djelatnici Obiteljskog centra.

- Iako je Obiteljski centar pod nadležnosti Ministarstva socijalne politike i mladih, Županija snažno podupire njegov rad. Praksa pokazuje veliku potrebu za takvom institucijom, a programi koje Obiteljski centar provodi obuhvaćaju sve starosne skupine - istaknuo je Kišić.

Ravnatelj Šokčević istaknuo je da je Obiteljski centar javna ustanova koja nudi preventivne, edukacijsko-savjetodavne i terapijske usluge, a čiji je cilj pružanje pomoći pojedincu i obitelji.

- Iako su naše usluge bazično preventivne, zbog trenutnih potreba bavimo se i sanacijom nastalih poteškoća. Nekoliko programa koje provodimo su jedinstveni, autorski i verificirani od strane Hrvatske psihološke komore. Provode se jedino na ovim prostorima, a naš je cilj proširenje na područje cijele Republike Hrvatske - rekao je.

Komentari