Od 28 gradova, Varaždin na petom mjestu po kaznenom djelu zlouporabe droge

Objavljeno: 07.07.2014. 10:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Iako je prema mnogim anketama i analizama Varaždin jedan od najljepših kontinentalnih gradića i vrlo poželjno mjesto za život, posljednjih godina prosjek mu kvare mnogobrojna uhićenja...

Uhićenja poznatih gospodarstvenika, zdravstvenih djelatnika, ginekologa, djelatnika mirovinskog osiguranja i još velik broj pojedinaca, što su se dogodila u posljednjih nekoliko godina svrstala su Varaždin i na liste s povećim brojem uhićenika.

Prema usporednoj analizi Večernjeg lista, napravljenoj temeljem statističkih podataka Ministarstva unutarnjih poslova o kriminalu u 28 gradova s više od dvadeset tisuća stanovnika, Varaždin je vrlo visoko na ljestvici po zlouporabi droga.

U odnosu na broj građana, Varaždin je peti po zlouporabi droge u posljednjih 16 godina, a deveti po krađama. Što se tiče ubojstava, njih je bilo devet i 14 pokušaja, kaznenog djela silovanja bilo je 11 i osam pokušaja, 122 pljačke, 24 razbojničke krađe i 2738 teških krađa.

Na isti način Večernji list obradio je i podatke za posljednjih pet godina. Što se tiče razbojstava, u Varaždinu je zabilježeno njih 16, zatim dva kaznena djela silovanja i 161 kazneno djelo dilanja droge.

Prema lopovluku, Varaždin se nalazi na 15. mjestu s 286 kaznenih djela, jedanaesti je na ljestvici ubojstava s jednim kaznenim djelom, a s obzirom na teške krađe nalazi se na 17. mjestu s 344 kaznena djela.

Više o cijelom istraživanju pročitajte ovdje.

Komentari