Održana izvještajna izborna skupština DVD-a Kneginec Gornji

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 12.03.2013. 09:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Kneginec.hr

U zgradi Knekoma u Gornjem Knegincu održana je 89. redovna izvještajna i izborna sjednica Skupštine središnjeg DVD-a Kneginec Gornji na kojoj se okupilo 90-tak vatrogasaca, članova društva, predstavnika pet DVD-ova, udruga iz ovog mjesta te gosti i uzvanici.

Skupštini je prisustvovao i načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški sa svojim zamjenikom, član predsjedništva VZVŽ Anđelko Modrić, predsjednik VZO-e Gornji Kneginec Danijel Cvek, zapovjednik VZO-e Mario Grabar i drugi.

Riječima dobrodošlice prisutne je u punoj dvorani pozdravio predsjednik društva Davorin Cvek koji je i vodio sjednicu Skupštine.

Prošle godine operativni članovi odradili su 32 intervencije od čega su 22 bile požarne. Zahvalnica Društva za sudjelovanje na 49 intervencija i aktivnosti članova postrojbe pripala je Jasminu Cveku.

Od ostalih aktivnosti Društva izdvojili su primjerenu preventivno-promidžbenu djelatnost članova društva, internu stručnu nastavu, sudjelovanje muške ekipe na 6. državnom natjecanju vatrogasaca u Zadru, nabava vrijedne vatrogasne opreme, organizacija manifestacija, a osobito u mjesecu zaštite od požara - svibnju, održavanje interventne spremnosti postrojbe.

Društvo je u 2012.g. prihodovalo 150.237,00 kn. Riječi zahvale predsjednik Društva uputio je svima koji su doprinijeli radu ove udruge, a osobito Općini Gornji Kneginec i općinskom načelniku te vrijednim članovima društva koji su odlučno skrbili o sigurnosti sumještana obavljajući vrlo odgovornu vatrogasnu službu.

Plan rada za 2013. g. bit će usmjeren na internu obuku i edukaciju operativnih članova, održavanje i nabava potrebite opreme, održavanje vozila i spremišta, rad na protupožarnoj preventivi, pripremanje natjecateljskih ekipa i sudjelovanje na natjecanjima, rad s mladim članovima društva, suradnja s Općinom Gornji Kneginec, izgradnja novog vatrogasnog centra Kneginec, nabava novog navalnog vatrogasnog vozila, sudjelovanje u vjerskim događanjima, organizacija druženja između članova društva, održavanje web stranice i drugo.

Nakon razrješenja stare, izabrano je novo rukovodstvo za iduće četiri godine. Na kraju Skupštine predsjednik Društva Davorin Cvek uručio je Spomenice za deset godišnju vjernost društvu petorici članova, a uručena su i uvjerenja o završenom osposobljavanju za vatrogasna zvanja operativnim članovima.

Nakon lijepih želja i čestitaka uzvanika na dosadašnjem radu upriličena je večera nakon koje je nastavljeno druženje uz tamburaše do jutarnjih sati što je još jedna potvrda i priznanje članovima društva koji su uspješno i kvalitetno organizirali i ovu aktivnost.

Komentari