Održana javna taktičko-pokazna vježba DVD-a Biškupec pod nazivom "MIV 2013"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 05.11.2013. 07:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: DVD Biškupec

Vatrogasna postrojba DVD-a Biškupec  izvela je 26. listopada javnu taktičko-pokaznu vježbu pod nazivom "MIV 2013". Vježba je demonstrirana  u Metalskoj industriji Varaždin, Gospodarska b.b., u prostoriji za izradu drvene ambalaže.

Javna vježba je provedena s ciljem što efikasnijeg djelovanja vatrogasne postrojbe u slučaju izbijanja požara u takvim proizvodnim firmama i velikim postrojenjima. Zadatak javne vježbe je bio primjena pravilne vatrogasne taktike i upotreba raspoložive vatrogasne opreme, sprava i navalnih vozila uz pretpostavku da je požar uzrokovan  tehničkim kvarom  na električnoj instalaciji, te da su se u prostoriji nalazili radnici koje je trebalo izbaviti.

U vježbi je sudjelovalo 13 članova vatrogasne postrojbe DVD-a Biškupec u suradnji sa članovima gradskog društva Crvenog križa Varaždin koji su odmah unesrećenima pružili prvu pomoć.  Vježbu je nadgledao  zamjenik zapovjednika gradske vatrogasne zajednice Varaždin Božidar Horvat koji je vježbu dobro ocijenio. Kroz ovako kvalitetno odrađenu vježbu potvrđena je stručna osposobljenost  vatrogasne postrojbe DVD-a Biškupec kao i odlična suradnja sa susretljivim članovima gradskog društva Crvenog križa Varaždin.

Komentari