Održana sjednica Prezbiterskog vijeća Varaždinske biskupije

Objavljeno: 14.11.2012. 12:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

Foto: www.biskupija-varazdinska.hr

Sjednica Prezbiterskog vijeća Varaždinske biskupije pod predsjedanjem varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka održana je u ponedjeljak 12. studenoga u dvorani Biskupskog ordinarijata u Varaždinu.

Na početku susreta, prisutnim novoizabranim članovima Prezbiterskog vijeća, biskup Mrzljak uručio je primjerak Kompendija Katekizma Katoličke Crkve – prikladan dar vezan uz početak Godine vjere. Biskup se kratko obratio i novoizabranom, trećem sazivu Prezbiterskog vijeća od osnutka biskupije. Nove članove ukratko je upoznao s time što je to Prezbitersko vijeće, koje su njegove glavne zadaće i čemu ono služi, te je najavio glavnu temu sjednice.

Biskup Mrzljak istaknuo je i važnost i potrebu da se vjernicima temeljito objasni što su to vremenite kazne, te što je to potpuni oprost i kada ga vjernici mogu primiti. Prezbitersko vijeće je zajedno s biskupom Mrzljakom donijelo popis dana i mjesta na kojim se može dobiti potpuni oprost. Također su dogovoreni pohodi članova ekonomskog i pastoralnog vijeća te crkvenih udruga, pokreta i molitvenih zajednica varaždinskoj katedrali u vrijeme korizme.

Susreti će se održavati u korizmene subote uz prigodan program za sudionike. Biskup je ujedno naglasio važnost sakramenta ispovijedi u Godini vjere, kao i prikladnost doličnog odijevanja svećenika prilikom sakramenta ispovijedi, kao i ostalih sakramenata i blagoslovina. Također je članovima Vijeća dao na razmišljanje mogućnost organiziranja većeg skupa u Varaždinskoj biskupiji povodom Godine vjere.

Na kraju susreta, Prezbitersko vijeće osvrnulo se na nedavne velike poplave u dijelovima biskupije, te je preporučilo župnim Caritasima da prema mogućnostima pomognu stradalima u poplavljenim naseljima.

Izvor: Biskupija-varazdinska.hr

Komentari