Održana sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Varaždinskih Toplica

Objavljeno: 24.03.2015. 18:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Varaždinske Toplice

Prezentacija projekata Policijske uprave varaždinske, izvješće o stanju sigurnosti u proteklom razdoblju te smjernice za rad u 2015. godini, bile su tema Sjednice Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Varaždinskih Toplica.

Voditelj Službe policije Darko Dragičević iznio je detaljan prikaz provedbe projekata koje provodi Policijska uprava varaždinska. Između ostalog predstavio je i projekt stvaranja nacionalne baze bicikala, označavanja ugostiteljskih objekata u kojima se ne krše propisi zabrane točenja alkohola maloljetnim osobama u kojima će mladi imati prilike konzumirati jeftinije bezalkoholno piće, osvjetljavanja mjesta gdje se okupljaju mladi i osvjetljavanje pješačkih prijelaza, projekt uvođenja video nadzora na problematičnim mjestima.

Također, članovima Vijeća predstavio je nedavno osnovanu zakladu Sveti Mihael koju je osnovala Županijska skupština Varaždinske županije na inicijativu Policijske uprave varaždinske sa svrhom pružanja novčane i druge pomoći u realizaciji projekata i aktivnosti na prevenciji kriminaliteta i unapređivanju sigurnosti građana i imovine, te promicanju i jačanju sigurnosti prometa na cestama kao i prevenciji ostalih delikventnih ponašanja na području Varaždinske županije.

Djelatnici Policijske uprave varaždinske pohvalili su Grad Varaždinske Toplice za uređenje prometa u Varaždinskim Toplicama i zatvaranje izlaza iz Cvjetne i Selničke ulice te s Trga Antuna Mihanovića na obilaznicu čime je uvelike povećana sigurnost u prometu. Također je pohvaljen rad prometne jedinice Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice.

Nedeljko Mihalić, zamjenik gradonačelnice, zahvalio je djelatnicima Policijske uprave varaždinske i Policijske postaje Novi Marof na dosadašnjoj vrlo dobroj suradnji i naglasio da će se Grad Varaždinske Toplice i dalje uključivati u sve akcije policije.

Komentari