Održana smotra KUD-ova u Beretincu

Objavljeno: 10.09.2012. 12:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Ove subote, 8. rujna, u Beretincu je održana smotra kulturno umjetničkih društava. To je bio prvi u nizu programa koji će se odvijati do 14.rujna. u sklopu obilježavanja Dana Općine Beretinec i blagdana Uzvišenja Svetog križa 14.rujna.

Uz „domaći“ KUD Ježek, gosti su bili  KUD Marof iz Novog Marofa te KUD Mak iz Trnovca, a svi zajedno su sudjelovali u mimohodu.

Subotnji nastup bila je prva smotra folklora KUD-a Ježek koji je osnovan prije dvije godine i broji 130 članova,a sastoji se od folklorne sekcije u nekoliko starosnih grupa, tamburaša i ženskog vokalnog sastava. Iza njih je već mnogo nastupa, od smotri KUD-ova Varaždinske županije do turneje po Gorskom Kotaru i Krku.

 - Problem nam je nedostatak prostora jer imamo veliki broj članova. No, mislimo se širiti pa možda pronađemo prostor. Onda ćemo ići na suradnju i s drugim županijama, pa možda i međunarodnu – rekao je Ilija Fijok, predsjednik KUD-a Ježek.

Obilježavanje Dana Općine Beretinec nastavlja se u četvrtak sa sportskim susretima na nogometnom igralištu NK Beretinec.

Komentari