Održana već tradicionalna varaždinska "Baseball noć"

Objavljeno: 07.01.2012. 15:25

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Krajem godine, već tradicionalno nekoliko sezona unatrag, varaždinski Baseball Klub "Vindija" organizira zajedničko druženje pod nazivom "Baseball noć", gdje se koristi trenutak kako bi se osvrnuli na proteklu sezonu, proglasili ponajbolje pojedince, ali i iznijeli planovi za novu sezonu. Time službeno označuju kraj još jedne baseball sezone, ali ujedno i početak nove.

Okupljenima se je prvo obratio predsjednik kluba Goran Vučetić, koji je iznio analizu protekle sezone u kojoj je započet program podmlađivanja ekipe i stvaranja nove generacije seniorskih igrača, planovi u domaćem prvenstvu, ali mogućnosti međunarodnih nastupa kroz natjecanja u Interligi.

Nakon radnog dijela dodijeljene su prigodne diplome ponajboljim pojedincima, a temeljem statistike cjelokupne sezone kao najbolji proglašeni su: najbolji obrambeni igrač Goran Lekić, najbolji udarač, najbolji bacač te kao takav i najkorisniji igrač sezone Marin Farkaš.

Nedugo prije istog i u okviru Hrvatskog Baseball Saveza u Zagrebu je održan radni sastanak hrvatskih baseball klubova, gdje se raspravljalo o nadolazećoj sezoni, a nakon toga održana je i svečana skupština Hrvatskog Baseball Saveza gdje su prigodnim programom dodijeljene nagrade ponajboljim pojedincima hrvatskog baseballa u protekloj godini.

Posebna nagrada dodijeljena je Baseball Klubu "Vindija" zbog promicanja kvalitete baseballa i unapređenja trenerskog kadra, a i ovog su puta nagrađene ekipe i pojedinci iz varaždinske "Vindi Iso-Sport Škole Baseballa", koja je prošle sezone osvojila prvo mjesto u kategoriji mladeži, te tako opet donijeli potvrdu kvalitetnog rada s mladima igračima u klubu.

Nagrađeni su i pojedinci i to u kategoriji mladeži Karlo Kos i Maks Bunjevac, a u kategoriji kadeta Lovro Seglin koji su proglašeni najperspektivnijim igračima hrvatske u svojim dobnim kategorijama.

Varaždinski baseballaši će i početak sezone obilježiti radno i sa podosta aktivnosti i organizacijskih dostignuća. Ovaj tjedan započinju sa zimskim pripremama pred nastavak sezone sa svim kategorijam, od kojih će seniori odrađivati treninge četiri puta tjedano kroz rad na podizanju kondicijskih i tehničkih sposobnosti, dok će mlađe kategorije istovremeno započeti sa svojim dijelom programa.

Od prvih aktivnosti pred Baseball Klubom "Vindija" je i oprganizacija sada već tradicionalnog, četrvtog po redu seminara za baseball trenere od 20.-22.01.2012. pod okriljem HBS-a, ZSUGV-a, ISG-a i University Whitewater, Wisconsin i generalnim sponzorstvom Vindije d.d. na koje će nastupiti četvorica američkih trenera/predavača - John Vodenlich - Team Leader, Head Baseball Coach University of Wisconsin - Whitewater, 2005 NCAA DIII Champions, All-American, Mark Fuller - Speaker/Instructor, WBCA Hall of Fame High School Coach, Head Baseball Coach of Cumberland Beavers, Wisconsin, Rusty Tiedemann - Speaker/Instructor, former assistant coach at UWW, Head Varsity Coach of Watertown Goslings, Wisconsin, Pietro Sollecito - Speaker/Instructor, former Fordham University player, sadašnji igrač i treneru London Meteors, te 50-tak trenera iz regije, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Mađarske.

Istog vikenda, 22.12.2012. Varaždin i BK "Vindija" će biti domaćin 5. po redu dvoranskog turnira, indoor "VINDIJA 2012" za najmlađu kategoriju igrača ekipe mladeži od 9-12 godina starosti, koji svake godine iznova svojom atraktivnošću i kvalitetnom organizacijom, a pod generalnim sponzorstvom Vindije d.d. iznova privlači ekipe iz regije, pa će tako uz domaćina na turniru nastupiti i ekpie iz Zagreba, kralovca, Novog Sada i Ljubljane.

Komentari