Opća bolnica Varaždin ostat će na samo 4 odjela; Varteksu kredit ovaj tjedan?

Objavljeno: 19.11.2013. 16:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Svoger/VT

Na šestoj sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije održanoj danas, 19. studenog, prihvaćeno je izvješće o financijskoj reviziji, kao i rebalans proračuna, a na aktualnom satu vijećnike je zanimalo što se događa s tvornicom Varteks i varaždinskom Općom bolnicom.

Prema riječima HDZ-ova vijećnika Josipa Križanića, Opća bolnica Varaždin trebala bi novom zdravstvenom reformom biti srezana na samo četiri odjela. Župan Štormar naglasio je da nema takvih saznanja, no da je pri kraju izvedba master plana koji će potvrditi koji će odjeli funkcionirati u varaždinskoj bolnici.

Reorganizacija zdravstva ne znači da ćemo imati lošiju skrb. Prema master planu vidjet će se što se obavlja u varaždinskoj, što u čakovečkoj, a što u koprivničkoj bolnici. Ni u jednoj bolnici neće biti više odjela, nego će oni kvalitetniji odjeli najvjerojatnije biti samo u jednoj od te tri bolnice, a oni manje kvalitetni će se ugasiti u nekim bolnicama. Posao trebaju odraditi oni koji su najstručniji i koji imaju adekvatne prostore – rekao je župan Štromar.

Što se pak Varteksa tiče, župan je rekao kako bi se kredit Zagrebačke banke i HABOR-a trebao realizirati ovih dana.

Sud je odobrio predstečajnu nagodbu nad Varteksom, a kreditom od 10 milijuna eura, koji će biti uplaćen na račun tvrtke, trebala bi se riješiti isplata zaostalih plaća, ali i otpremnina za radnike koji će otići u mirovinu ili na Zavod za zapošljavanje – rekao je Štromar i dodao da će menadžeri Vartkesa sada imati priliku pokazati mogu li raditi u normalnim uvjetima poslovanja bez ogromnih kamata i kreditnih obaveza, budući da su do sada primili brojne kritike na svoj račun.

Vijećnici HDZ-a pitali su se je li Varaždinska županija doista najtransparentnija županija te hoće li Varaždinska županija postati samo centar za otpad i što se poduzima po pitanju da Varaždin i Varaždinska županija postanu središte sjeverozapadne Hrvatske. Vijećnik Anđelko Stričak naglasio je kako nije zadovoljan izvješćem financijske revizije, dok je vijećnica HRAST-a Snježana Sučić istaknula kako su izvješća o kojima se raspravlja prebacivanje iz šupljeg u prazno i pljuska svim vjećnicima koji sjede u Županijskoj skupštini.

Komentari