Općina Gornji Kneginec poziva na pripremu vozila za zimske uvjete

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 05.11.2013. 10:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Vrijeme je pripreme motornih vozila za zimske uvjete na cestama, obavještava Općina Gornji Kneginec svoje mještane.

Radi prevencije i pravovremenog uklanjanja mogućih problema uzrokovanih lošim (zimskim) vremenskim prilikama važno je poštivati i ispunjavati uvjete i propise koji se odnose na sigurnost prometa na cestama kao i tehničke uvjete vozila.
Povodom nadolazećih zimskih uvjeta na cestama, općina moli da građani pravovremeno poduzmete sve radnje vezane uz zimsku opremu koju vaša vozila moraju imati u cestovnom prometu.

Vozač koji upravlja vozilom suprotno odredbama zakona o zimskoj opremi kazniti će se novčanom kaznom u iznosu od 700 kuna.

Općina Gornji Kneginec posebno skreće pozornost kako je u vrijeme zimskih uvjeta na cesti potrebno imati propisanu zimsku opremu na vozilu, da je zabranjen promet svim motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilima, te da je prije uključivanja u promet potrebno očistiti zaleđena vjetrobranska stakla i snijeg na vozilu.

Kako bi zaštitili sebe i ostale sudionike u prometu te kako bi se olakšao rad zimskih službi za vrijeme zimskih uvjeta ova općina apelira na sve vozače da se pridržavaju navedene obavijesti.

Komentari