Općina Trnovec Bartolovečki dodijelila novčanu potporu za novorođenčad

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 28.03.2015. 10:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: OTB

U prostorijama Općine Trnovec Bartolovečki je održana prva ovogodišnja podjela novčane potpore roditeljima novorođenčadi, a primili su je roditelji 21 djeteta...

Novčanu pomoć od po 2.000 kuna roditeljima je uručio načelnik Zvonko Šamec, a s njim su bili njegov zamjenik Miroslav Mišak i predsjednik Općinskog vijeća Mario Sačić.

- Općina Trnovec Bartolovečki odlučila je od ove godine povećati naknadu za novorođene djecu s 1.000 na 2.000 kuna. Odlučili smo tako jer je u zadnje dvije godine bilo manje novorođene djece i bilo je više umrlih nego rođenih na godišnjoj razini. Ova pomoć od 2.000 kuna najveća je pomoć za novorođenčad u Varaždinskoj županiji. Izuzetno sam sretan da danas dajemo novac za 21 bebu. Prošle godine bilo ih je ukupno 47, a ove smo u proračunu osigurali sredstva za 50 beba - rekao je načelnik Šamec.

Među roditeljima koji su primili novčanu potporu su i oni dvomjesečnih blizanki Mirte i Kiare Kušen. Majka je istaknula da im pomoć puno znači jer su i troškovi za blizanke veći.

Od 2002. godine, kada je Općina Trnovec Bartolovečki krenula s potporama za novorođenu djecu, isplaćeno je 876.500 kuna potpora.

Osim potpora za novorođenčad, Općina Trnovec Bartolovečki iz proračuna sufinacira dječje vrtiće s 55  posto ekonomske cijene, nabavljene su knjige za učenike koji su krenuli u prvi razred te brine o studentima i za to je u proračunu osigurano oko tri milijuna kuna.

Komentari