Općina Vinica sufinancirat će prijevoz srednjoškolaca

Objavljeno: 09.09.2013. 12:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Općina Vinica i ove će prema važećoj Odluci Općinskog vijeća školske godine sufinancirati  prijevoz srednjoškolaca u iznosu od 30 kuna mjesečno, a prema važećoj Odluci Općinskog vijeća. Taj iznos je u protekloj godini bio dostatan da kroz povrat subvencije Općine prijevoz srednjoškolaca bude besplatan.

- Smatram županov potez, kojim svoju nesposobnost i nedoslijednost pravda teškom financijskom situacijom, a kojim je obmanuo roditelje i učenike, krajnje neprimjerenim , tim više što je nama susjedna Međimurska županija, na prijedlog svog župana , jedina u državi osigurala je besplatan prijevoz srednjoškolaca , što je za svaku pohvalu - komentirao je odluku Županijske skupštine o promjeni načina sufinanciranja prijevoza srednjoškolaca načelnik općine Vinica, Marijan Kostenjevac.

 Općina Vinica i nadalje će  sudjelovati u prijevozu srednjoškolaca kroz subvenciju u vidu povrata 30 kn mjesečno.

Kako bi mogli ostvariti povrat, potrebno je da učenici nakon kupnje dostave presliku mjesečne karte u Općinu Vinica, kao i broj tekućeg računa na koji će se izvršiti povrat, izjavio je načelnik Općine Marijan Kostanjevac.

Izvor: Vinica.hr

 

Komentari