Općinski čelnici naše županije izabrani na nove dužnosti u Udruzi općina RH

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 28.11.2013. 10:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Na 1. sjednici Upravnog odbora Udruge općina RH birani su novi predstavnici Udruge općina RH u radna tijela minstarstava i vlade, te u NALAS- mrežu asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Europe.

Još na izbornoj skupštini Bruno Hranić je izabran za člana Upravnog odbora UORH, a sada je izabran u Skupštinu NALAS-a, te mu je potvrđen mandat u Odboru regija, dok je na njegov prijedlog Zoran Hegedić načelnik Brezničkog Huma izabran u Partnersko vijeće za Sjeverozapadnu Hrvatsku pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Mirjana Jambriško zamjenica viničkog načelnika u radnu skupinu NALAS-a za energetsku učinkovitost, te Marijan Horvat načelnik iz Donjeg Martijanca u Savjet inicijative Partnerstva za otvorenu vlast pri Vladi Republike Hrvatske.

Uskoro će odbor imenovati i nove predstavnike u druga radna tijela, te će sigurno još nekoliko općinskih čelnika sa područjaVaraždinske županije biti aktivno uključeno u rad udruge.

Obzirom da se na sjednici raspravljalo o novom Zakonu o regionalnom razvoju, hitno je od strane odbora zatražen sastanak s nadležnim ministrom sa zahtjevom da se predstavnici općina uključe u radnu grupu koja radi na izradi zakona.

Također, je donijeta odluka da se sa predsjednikom uprave Hrvatskih voda održi sastanak vezan uz plaćanje vodnog doprinosa te riješi pitanje naplate istog od strane općina, sa intencijom da se ide u izmjene zakona kojima bi se JLS oslobodile obaveze ubiranja vodnog doprinosa za Hrvatske vode.

Pokrenuta je inicijativa da se krene u izradu prijedloga da se JLS omogući uvođenje i naplata naknade za telekomunikacijske vodove, vodovoda, plinovoda, kabelske TV i slično.

Početkom sljedeće godine održati će se u organizaciji Udruge općina RH obuka za vijećnike općinskih vijeća sa područja Varaždinske i Međimurske županije uz pomoć stručne službe udruge koja je i izradila priručnik na tu temu.

Komentari