Oprez kod plaćanja parkiranja SMS-om, provjera isključivo prema registraciji

Piše: Ivana Dreven

Objavljeno: 01.12.2013. 13:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Svoger

Plaćanje parkiranja SMS porukom u Varaždinu nije dobro završilo za Željka Šegetina iz Dubrovnika. Naime, njemu je zbog jednog krivo upisanog slova naplaćena višesatna parkirna karta.

- Umjesto slova CH upisao sam DH, dobio sam potvrdu da je plaćeno, a kad sam se vratio, na autu me čekala kazna. Nazvao sam Crtorad i pokušao im objasniti, uostalom, koliko je automobila dubrovačkih oznaka s ovom kombinacijom brojeva i slova u Varaždinu, no rekli su mi da moram platiti - ogorčen je Šegetin.

- Kontrolor u toj situaciji ne vidi uplatu jer provjerava isključivo uplate prema registraciji vozila koje je parkirano na mjestu pod naplatom. Unatoč činjenici da se na svakom automatu nalaze striktne i detaljne upute o korištenju m-parking usluge, ponekad ljudi pogriješe te upišu pogrešnu registracijsku oznaku. U takvom slučaju stranke upućujemo da uplate umanjen iznos višesatne parkirne karte za iznos koji su uplatili putem sms-a ili ako plate puni iznos višesatne karte po primitku njihove potvrde o uplati i potvrde tele operatera vraćamo iznos sms-a na račun korisnika - objasnili su iz Crtorada.

Tekst je prenesen iz Tjednika eVaraždin broj 69, koji je izašao 22. studenog.

Komentari