OŠ Podrute uključena u Comenius projekt „Duh nade“

Objavljeno: 18.02.2013. 18:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Skole.hr

Osnovna škola „Podrute“ uključena je u Comenius projekt „Duh nade“, a u spomenutoj se školi provodi od 1. kolovoza 2012. godine, piše Radionovimarof.hr.

Cilj projekta u kojem suradnjom sudjeluju učenici i učitelji škola 11 europskih zemalja jest osporiti zablude da europske integracije umanjuju osjećaj o lokalnom, regionalnom i nacionalnom identitetu.

Kako piše Radio Novi Marof, aktivnosti se provode redovito, a pred učiteljima OŠ „Podrute“ našla su se tri glavna zadatka koja se do kraja projekta, 31. srpnja 2014. godine, moraju ostvariti: poticanje čitanja kod učenika, učenje o zemlji, jeziku i kulturi drugih naroda te promicanje demokracije.

Aktivnosti koje se provode u sklopu projekta zasnivaju se na čitanju domaće, ali i strane literature koja su ujedno i lektirna djela.

Na temelju jedne od pročitanih knjiga učenici će sljedeće školske godine pripremiti i dramsku predstavu pa je na tu temu organizirano stručno usavršavanje za učitelje u engleskoj školi The Academy at Shotton Hall u gradiću Peterlee kao priprema za rad na dramskoj predstavi.

Prilikom susreta učitelji su upoznali i školski sustav u Engleskoj koji se u nekim segmentima razlikuje od hrvatskog.

Svrha projekta je mobilnost učenika i nastavnika, promocija vlastite zemlje i kulture, razmjena iskustava te poticanje cjeloživotnog učenja.

Izvor: Radionovimarof.hr

Komentari