literarni i novinarski radovi

OŠ Svibovec domaćin međugradske smotre LiDraNo 2018. za područje Novi Marof

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.01.2018. 15:39

Zadnja izmjena: 25.01.2018. 15:43

 U ponedjeljak je OŠ Svibovec bila domaćin smotre LiDraNo 2018. na međugradskoj/međuopćinskoj razini. Ugostil su tako učenike - izvođače, njihove mentore i članove  prosudbenih povjerenstava za literarne i novinarske radove te dramsko-scenske nastupe.

Program scenskih nastupa vodila je učenica Dijana Zorman. Učenici koji su kazivali poeziju, monologe te uvjerljivo glumili u dramsko-scenskim igrama marljivo su se pripremili, a mi smo uživali u njihovim nastupima. Od ukupno devetnaest scenskih nastupa, povjerenstvo je odabralo tri skupine učenika koji su se natjecali u kategoriji skupnih scenskih nastupa i tri natjecatelja iz kategorije pojedinačnih nastupa. Oni su prikazanim talentom zavrijedili proći na županijsku razinu LiDraNa.

Od dvadeset prijavljenih literarnih radova, na županijski LiDraNo predloženo je šest radova, dok je od ukupno dvanaest novinarskih radova za županijsku razinu predloženo pet. Literarni rad učenice 7. razreda, Klare Thavenet, Nesvakidašnja ljubavna priča, pod mentorstvom učiteljice hrvatskog jezika, Jelene Pokos, predložen je za županijsku razinu, a ostale rezultate natjecanja možete vidjeti ovdje.

Komentari