Osam kadeta BK Vindija ide na Europsko prvenstvo

Objavljeno: 02.05.2011. 09:37

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Za vrijeme uskršnjih praznika održan kamp kadetske reprezentacije Hrvatske u sklopu priprema za ovogodišnji nastup na Europskom prvenstvu u Beogradu.

Članovi varaždinske "Vindi Iso-Sport Škole Baseballa" bili su najbrojniji članovi kampa. Nakon dva dana treninga, mjerenja i testiranja pod vodstvom američkog trenera Mike Hartleya koji je u svojoj karijeri bio bacač u najjačoj svjetskoj MLB profesionalnoj ligi za Los Angeles Dodgerse i Philadelphia Philliese, osam kadeta BK "Vindija" uspjelo je osigurati ulazak u reprezentaciju Hrvatske.

Tom brojkom Baseball Klub "Vindija" čini gotovo polovicu reprezentacije i njen su glavni dio, što je još jedna potvrda kvalitetnog rada s mlađim kategorijama u varaždinskom baseball klubu, a igrači koji su izborili mjesto su: Arklinić Ivan, Kruhek Aleksandar, Kruhek Nino, Martinez Dario, Martinez Robert, Rodeš Lovro, Tkalčec Borna, Zlatarek Damjan.

I dalje na vrhu Interlige

Ovaj je vikend u Varaždinu su odigrane i dvije utakmice Interlige protiv Zagreba, pojačanog američkim trenerom i venezuelanskim bacačem.

Uz polovičan uspjeh, pobjedu i poraz, bejzbolaši Vindije uspjeli su zadržati prvo mjesto na ljestvici Interlige.

Nastavak Interlige slijedi slijedeći vikend s novim utakmicama na domaćem terenu, ovoga puta protiv ekipe BK "Vojvodina" iz Srbije. Utakmice su na rasporedu u subotu u 15 sati i u nedjelju u 11 sati na igralištu "Srednjoškolac".

Pokazni trening za slovenske novajlije

Sredinom tjedna Varaždinci su se potrudili još jednom oko širenja i popularizacije baseballa u ovom dijelu Hrvatske, ali i Europe. Iz kontakta sa novo osnovanim klubom BSD "Lendau Hawks" iz Lendave došlo je do organizacije pokaznog treninga i utakmice. Slovenci su već godinu dana u kontaktu s Varaždincima i nakon što su prve korake odradili prošlo ljeto u MLB kampu u Varaždinu, daljnom suradnjom su sudjelovali i na nekoliko treninga tokom zimskih mjeseci, sada su iskoristili praznike i kroz cijeli dan, prošle srijede odradili su svoje prve prave treninge uz stručno trenersko vodstvo head coacha varaždinaca Aleksandra Bekića i ostatak seniorskog pogona BK "Vindija".

Komentari