Osnovnoškolcima brojne nagrade za duhovno stvaralaštvo

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 04.05.2012. 15:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Na održanoj završnoj svečanost 1. susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” za književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, u križevačkom Hrvatskom domu dodijeljene su nagrade učenicima najuspješnijih radova iz žanrova poezija, proza i igrokaz.

Ukupno je nagrađen 21 rad, a osnovne škole iz Varaždinske županije postigle su odlične rezultate.

U žanru poezije prvu nagradu stručnoga ocjenjivačkog suda osvojila je Dajana Meštrić (mentorica Ljubica Bešenić), učenica 4. razreda Osnovne škole Novi Marof s pjesmom „Badnjak”. Druga je nagrada pripala također učenici 4. razreda OŠ Novi Marof Lani Đakmanec (mentorica Ljubica Bešenić) za pjesmu „Zornica”.

Nagradu u žanru poezije dodijelila je i Matica hrvatska Križevci, a dobila ju je učenica 8. razreda Osnovne škole Petrijanec Helena Bešvir (mentorica Martina Škrinjar) za pjesmu „Pronađen raj”. U žanru proze prvu je nagradu stručnoga ocjenjivačkog suda osvojio učenik 7. razreda Osnovne škole Visoko Petar Bejuk (voditelj Tibor Martan) za priču „Babica Roza”. Treću nagradu za likovno stvaralaštvo osvojila je Margareta Petrinjak (voditeljica Marija Tomurad), učenici 8. razreda OŠ Visoko za likovni uradak „Sveta Obitelj”.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo odlučilo je da će uz, nagrađen 21 rad, 20 književnih radova biti javno izvedeno, a 18 likovnih radova izloženo na prigodnoj izložbi „Obitelj na okupu”. Za objavu u zborniku „Odrasla jutra” stručno je povjerenstvo izabralo 53 književnih i 18 likovnih radova.

Dodijeljene nagrade za radove dječjeg duhovnog stvaralaštva („Dječji Kranjčić”) rezultat su natječaja koji je bio otvoren od 15. listopada do 15. prosinca 2011. godine.

Inače, na poziv organizatora Osnovne škole Ljudevita Modeca i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” u Križevce su pristigla 332 književna te 256 likovnih radova.

Na književni natječaj javilo se 328 učenika iz 92 škole iz cijele Republike Hrvatske te 46 učenika koji su se na natječaj javili samostalno.

Komentari