Otvorena biciklistička staza u okviru projekta Mura-Drava.Bike

Objavljeno: 06.09.2012. 08:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Direktorica Turističkog ureda Varaždinske županije Elizabeta Dolenec na otvorenju biciklističke staze uz rijeku Dravu ispod Dravskog mosta uređene u okviru projekta Mura-Drava.Bike podsjetila je da turizam predstavlja važnu gospodarsku granu te veliki razvojni potencijal Hrvatske i Slovenije.

- Krenuli smo u ovaj projekt kako bismo uspostavili međugraničnu turističku biciklističku rutu uzduž rijeke Mure i rijeke Drave. Ovo je prva biciklistička ruta koja je namijenjena cikloturistima kojima je cilj zadržavanje na području prirode te razgledavanje prirodnih ljepota. No, ova staza je namijenjena i rekreaciji lokalnog stanovništva- naglasila je direktorica Turističkog ureda Varaždinske županije.

Zadovoljan je bio i voditelj projekta Mura-Drava.Bike Romeo Varga koji je predstavio GPS navigacijski sistem za bicikliste kao dodatnu vrijednost projekta.

- Ponosni smo na izradu i uspostavu navigacijskog sistema za bicikliste koji im pomaže da na svoje uređaje prenesu detaljne karte područja kojega žele odvoziti. Na taj način mogu detaljno pregledati biciklističke puteve i turističku ponudu. Karte koje biciklisti mogu preuzeti sa mreže na svoj mobilni uređaj  nude velike mogućnosti-rekao je Varga.

Komentari