Otvorena je 7. Škola mladih filatelista u Elektrostrojarskoj školi Varaždin

Objavljeno: 27.11.2012. 15:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Varazdinska-zupanija.hr

U Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu otvorena je 7. Škola mladih filatelista s ciljem da se preko poštanskih maraka i ostalih filatelističkih materijala učenici upoznaju s kulturom, umjetnošću, sportom te poviješću svoje zemlje, ali i svih zemalja koje ih okružuju.

Ovogodišnja, 7. Škola mladih filatelista je bila održana pod nazivom „Poštanska marka – identitet sjeverozapadne Hrvatske“ .

Svečanosti otvorenja  se odazvao i zamjenik župana Varaždinske županije Milan Pavleković, ravnatelj Elektrostrojarske škole Varaždin Igor Kos  te veliki broj ravnatelja osnovnih škola s područja Varaždinske županije, ali i mnogo ljubitelja filatelije.

Nakon pozdravnih riječi ravnatelja Elektrostrojarske škole, mladim filatelistima obratio se i zamjenik župana.

Želim dragi mladi filatelisti da Vam ova škola bude svojevrsna odgojno-edukativna manifestacija te da upoznajući čudesan svijet poštanskih maraka širite svoju kulturu i produbljujete znanje . Siguran sam da ćete saznati mnogo toga o Sjeverozapadnoj Hrvatskoj čija povijest je prikazana putem poštanskih maraka - rekao je zamjenik župana.

Inače, prvih pet škola mladih filatelista održano je u najljepšem i najočuvanijem dvorcu Republike Hrvatske, dvorcu Trakošćan, a šesta škola je održana u sklopu posjete mladih filatelista Nacionalnoj filatelističkoj izložbi u Šibeniku.

U ovogodišnjoj, sedmoj  školi je sudjelovalo 120 učenika iz Varaždinske županije, s područja Općine Bednja, grada Lepoglave, Općine Klenovnik i grada Varaždina.

Organizatori ove škole su bili Klub mladih filatelista Trakošćan i Elektrostrojarska škola Varaždin, a suorganizatori Varaždinska županija, Općine Bednja i Hrvatska pošta d.d.

Komentari