Počela izrada Strategije razvoja Grada Varaždina 2014.-2020. godine

Objavljeno: 07.11.2013. 13:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček

Na sjednici varaždinskog Gradskog vijeća 17. listopada vijećnici su dali suglasnost za izradu Strategije razvoja Grada Varaždina 2014.-2020. godine. O do sada poduzetim koracima na pripremi izrade Strategije i imenovanju Partnerskog odbora za identifikaciju razvojnih strateških projekata Grada Varaždina danas je novinare izvijestila Natalija Martinčević, zamjenica varaždinskog gradonačelnika i saborska zastupnica.

Danas je održan i drugi sastanak ovog odbora kojeg su članovi i brojni oporbeni vijećnici.

- Izrada strategije izuzetno važna iz dva razloga. Prvo jer moramo imati viziju kako vidimo Varaždin u sljedećih nekoliko godina i prema tome usmjeravati sve što se u gradu gradi i radi. Strategija je i bazni dokument za prijavu na sve fondove Europske unije. Jedina šansa za iskorak i razvoj grada su fondovi EU. A za to se treba dobro ekipirati i pripremiti. Nisam željela da to bude vizija samo onih na vlasti jer to prelazi naše mandate i moraju biti uključeni svi koji su dobili povjerenje građana. Svi iz gradskog vijeća su se odazvali, radi se o stvarima oko kojih mora postojati konsenzus - objasnila je Natalija Martinčević.

Zamjenica gradonačelnika pozvala je sve građane da se uključe u raspravu o definiranju strateških projekata, a posebno gospodarstvenike i druge organizacije.

Obrazac na kojem se mogu predlagati za projektne ideje može se naći na naslovnici gradske internetske stranice www.varazdin.hr/naslovnica/naslovnica-novosti/strategija-varazdin/.

- Varaždin kroz desetak godina vidim kao jedan od boljih i prosperitetnijih gradova u Hrvatskoj i Europi - dodala je Natalija Martinčević. 

Izrada strategije trebala bi trajati oko godinu dana.

Komentari