Počeli radovi na Kapucinskom trgu, vrijedi nova regulacija prometa

Objavljeno: 22.05.2012. 09:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: arhiva.evarazdin.hr

Danas u 8 sati strojevi i ekipe varaždinske „Ceste“ počeli su s radovima na obnovi Kapucinskog trga, djela Vrazove i Cesarčeve ulice.

Za vozače će to značiti novu regulaciju prometa, pa podsjećamo da se u prvoj fazi,koja bi trebala potrajati do 22. lipnja,  zatvara desna traka Vrazove ulice (dio koji prolazi uz javnu garažu) i dio Cesarčeve ulice, od skretanja iz Vrazove do semafora na raskrižju sa Zagrebačkom ulicom. Tako će lijevi dio Vrazove ulice (uz Kapucinsku crkvu) s dvije trake sada biti dvosmjeran.

Unatoč oznakama i asistenciji policije i prometne mladeži, vozači se mole za dodatan oprez i strpljenje u prometu, a budući da je riječ o prometnoj žili kucavici u Varaždinu, s izvođačem je dogovoreno da maksimalno ubrza radove.

U drugoj fazi zatvorit će se lijeva traka Vrazove ulice, a Cesarčeva će do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom biti dvosmjerna.

Prometnice će se potpuno rekonstruirati – od novog tamponskog sloja, preko stabilizacije, cestovne odvodnje, do novih granitnih rubnika i asfalta.

Pojačat će se i pješački prijelaz kod Glazbene škole, a raskrižje Cesarčeve i Kapucinskog trga kod autobusnog kolodvora bit će semaforizirano.

Komentari