Potvrđena odlična suradnja Lepoglave i slovenske Loške doline

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 20.01.2014. 19:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Paralelno sa suradnjom koju su prije nekoliko godina započeli vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Višnjica i Prostovoljnog gasilskog društva Stari trg, razvijala se i suradnja Grada Lepoglave i slovenske Općine Loška Dolina, dviju jedinica lokalne samouprave na čijim područjima navedena društva djeluju.

Proteklog je vikenda u Loškoj dolini održan još jedan susret čelnih ljudi Grada Lepoglave i Općine Loška Dolina te predstavnika vatrogasnih organizacija iz Višnjice i Starog trga tijekom kojeg je zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač s načelnikom općine Loška dolina Janezom Komidarom razgovarao o budućoj suradnji.

- Prije tri godine DVD Višnjica i PGD Stari trg potpisali su povelju o prijateljstvu i od tog dana redovito surađuju. Povelju su parafirali gradonačelnik Marijan Škvarić i načelnik Janez Komidar pa je tako suradnja s vatrogasnog polja prerasla i u suradnju naših lokalnih zajednica čiju budućnost vidimo u povezivanju naših organizacija civilnog društva, sportaša, građana i samih jedinica lokalne samouprave. Tijekom razgovora uvidjeli smo kako u obje sredine postoji puno sličnosti i srodnih društvenih aktivnosti kao što je kuburaštvo, sport i vatrogastvo. U obje sredine djeluju kulturno-umjetnička društva i organizacije mladih, postoji drvno-prerađivačka tradicija, a posebna se briga vodi o očuvanju baštine. Vjerujem kako ćemo već ove godine započeti konkretnu suradnju i na ostalim poljima društvenih djelatnosti osim vatrogastva u kojima ćemo lepoglavske posebnosti, običaje i ljude približiti prijateljima iz Loške doline – rekao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Tijekom susreta slovenska je strana iskazala interes sudjelovanja u zajedničkim projektima koji bi se financirali sredstvima Europske unije za što je Grad Lepoglava, zbog velikog iskustva i dokazane uspješnost, poželjan partner.

Komentari