Pravni fakultet očekuje Hermanovu javnu ispriku

Objavljeno: 27.07.2011. 10:00

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Zbog optužbi da je vijećniku Robertu Podolnjaku Ivan Čehok sredio posao profesora, Pravni fakultet u Zagrebu očekuje javnu ispriku predsjednika Gradskog vijeća Ivana Hermana.

Nakon sjednice Gradskog vijeća održane u ponedjeljak, koja je za epilog imala verbalni okršaj predsjednik Gradskog vijeća Ivan Herman optužio vijećnika Roberta Podolnjaka da je posao na Pravnom fakultetu dobio preko Ivana Čehoka, medijima je stigao i odgovor s Pravnog fakulteta.

>> Herman Podolnjaku: Došli ste preko veze na Pravni fakultet

Potpisuje ga predstojnik Katedre za Ustavno pravo Pravnog fakulteta prof. dr. sc. Branko Smerdel, a u njemu izražava zaprepaštenje javnim optužbama Hermana, koje smatra uvredljivim kako za Podolnjaka, tako i za Pravni fakultet u Zagrebu.

Smerdel navodi da se dr.sc. Robert Podolnjak natjecao se za radno mjesto docenta na Pravnom fakultetu 2005. godine, na njegov poziv kao ondašnjeg dekana i predstojnika Katedre za Ustavno pravo.

Navodi se da je Robert Podolnjak je kao magistar političkih znanosti, uz redovan rad u Gradskom poglavarstvu Varaždina, položio razlikovne ispite, doktorirao pravne znanosti, i objavio dvije izvrsne znanstvene knjige i veći broj članaka iz područja hrvatske i komparativne politologije i ustavnog prava, te je kao takav bio je više nego kvalificiran i upravo uzoran primjer za izbor u znanstveno zvanje.

Od dolaska na Pravni fakultet objavio je veliki broj znanstvenih radova, uključujući jednu novu knjigu i afirmirao se kao predavač i kao stručnjak za ustavno pravo (vanjski član Odbora za Ustav Hrvatskog sabora). Promaknut je 2009. godine u zvanje izvanrednog profesora i nastavlja vrlo uspješnu znanstvenu i nastavničku karijeru, navodi se.

Smerdel također tvrdi da Čehoka nikad nije ni upoznao, niti da zna za ikakvu intervenciju u vezi zapošljavanja Podolnjaka, a od Hermana očekuje javnu ispriku u medijima.

Za komentar smo zamolili i Ivana Hermana, koji je bio kratak.

- Ispričat ću se Podolnjaku kad se i on meni ispriča za prošlotjedne navode u Večernjem listu u kojem je tvrdio da kršim zakon. Sve je bilo odrađeno legalno i u zakonskim rokovima, pa je time i on mene uvrijedio - rekao nam je Herman.

Komentari