Predsjednik Hrvatskog mininogometnog saveza posjetio Lepoglavu

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 26.08.2013. 16:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Prošlog petka, 23. kolovoza čelnici Grada Lepoglave održali su sastanak s predsjednikom Hrvatskog mininogometnog saveza Brunom Alpezom.

Iako je ideja mininogometa stara je tek nekoliko godina, od prošle godine aktivno se radi na njoj i u Lepoglavi.

Pobjednici lepoglavske malonogometne lige sudjelovali su i ove godine na državnoj završnici što potvrđuje nogometnu kvalitetu ovog kraja, ali i potencijal za nastavak razvijanja ovog projekta.

Prema mišljenju Saveza, Lepoglava bi trebala biti regionalno mininogometno središte za četiri sjeverne županije u Hrvatskoj. Upravo je dosadašnja dobra suradnja i korektan odnos sa Savezom bio povod posjete predsjednika s kojim su gradski dužnosnici razgovarali o daljnjim aktivnostima na popularizaciji ovog sporta u Hrvatskoj te mogućnostima ulaganja u razvoj sportske infrastrukture kroz igralište s umjetnom travom koje udovoljava svim uvjetima za mininogomet, a koje je preduvjet konkretnijeg rezultata ovog projekta.

Idućeg mjeseca slijedi susret s promotorima ovog sporta u Hrvatskoj, Darijem i Josipom Šimićem, Tomom Šokotom, Brankom Ivankovićem, Anasom Sharbinijem i drugima na sastanku u Zagrebu gdje će Lepoglava zajedno s ostalim jedinicama lokalne samouprave dogovoriti modele i načine suradnje.

Komentari