Predstavljeni HDZ-ovi kandidati za općinske načelnike

Objavljeno: 09.04.2013. 12:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Andrej Švoger / VT

U prostorijama županijskog HDZ-a jutros su predstavljeni kandidati te stranke za općinske načelnike, a ujedno su predstavljene i predizborne aktivnosti.

Tako je za općinu Beretinec predstavljen kandidat Ivan Šinko, u općini Donja Voća predstavit će se Kruno Jurgec, u općini Gornji Kneginec Goran Kaniški, u općini Klenovnik Izidor Gladović, a u općini Ljubešćica Nenad Horvatić.

U općini Petrijanec kandidirat će se Vladimir Kurečić, ujedno i najstariji HDZ-ov načelnik koji tu funkciju obnaša od 1997. godine, u općini Vidovec Bruno Hranić, u općini Vinica Marijan Kostanjevac, dok su za općine Jalžabet i Sveti Ilija predstavljena nova dva kandidata, Mirko Magić i Marin Bosilj.

Predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak komentirao je kandidaturu svojih stranačkih kolega.

- Riječ je o našim provjerenim, iskusnim i sposobnim načelnicima koji su se dokazali svojim dosadašnjim radom kao načelnici. Pokazali su puno iskustva, znanja, stručnosti i kompetencije i od njih jedanaestero je zasad osmorica odlučila ponovno istaknuti svoju kandidaturu - rekao je Stričak.

Ujedno je komentirao i aktivnosti aktualnog župana Štromara.

- Riječ je o netransparentnoj kampanji u kojoj se novac poreznih obveznika Varaždinske županije troši na njihovu kukuriku kampanju, a to se prvenstveno odnosi na kupovanje umirovljeničkih glasova besplatnim autobusnim prijevozima na izlete - istaknuo je Stričak.

Mirko Magić, HDZ-ov kandidat za načelnika općine Jalžabet u svojem je predstavljanju naglasio kako će nastaviti poticati razvoj gospodarstva u svojoj općini.

- Planiramo nastavak kapitalnih investicija, odnosno poduzetničke zone u kojoj planiramo otvoriti 200 novih radnih mjesta - rekao je Magić.

Naglasio je također kako će ga u kandidaturi podržati i HSU i HSS koji će mu ponuditi i svog zamjenika.

Kandidat općine Sv. Ilija, Marin Bosilj, inače predsjednik općinske organizacije HDZ-a, naglasio je kako i sam želi nastaviti kontinuitet razvoja općine s naglaskom na izgradnju sportske dvorane i dječjeg vrtića u Beletincu i uređenje katastarskog stanja u općini.

U nekim će općinama HDZ na izbore izaći s koalicijama koje će, kako je istaknuo Stričak, dogovarati prema svojim potrebama.

No, koaliranje s SDP-om i HNS-om zasad nije dozvoljeno, zaključio je Stričak.

Komentari