Prije točno 20 godina Vladimir Vujović sa Zagrebom zasjeo na tron Europe

Objavljeno: 15.05.2012. 15:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: youtube.com

Točno 20 godina prošlo je od kad su rukometaši Zagreba zasjeli na tron Europe. Zagrebaši su u finalu u dva susreta svladali španjolsku Teku iz Santandera, a vrata u drugom finalnom susretu branio je Vladimir Vujović skupivši na kraju 13 obrana. Današnji trener Varteks Di Caprija time je postao i ostao jedini Varaždinac koji je osvojio rukometnu Ligu prvaka.

Zagreb je tada imao "megamomčad" sastavljenu od eminentnih imena hrvatskog i europskog rukometa. Na vratima je uz Vujovića branio Pušnik, igrali su Obrvan, Puc, Tomljenović, Banfo, Ćavar, Gudelj, Babić, Jelčić, Načinović, Goluža, a "dirigentsku palicu" imao je Zdravko Zovko.

Na putu do finala Zagrebaši su svladali Duklu iz Praga, SKIF iz Krasnodara za koji je branio legendarni Andrei Lavrov te u polufinalu danski Kolding.

Treba istaknuti da su Zagrepčani „domaće“ utakmice zbog ratnog stanja u Hrvatskoj igrali po doslovce cijeloj Europi. Tako je prvi finalni susret Lige prvaka protiv Teke umjesto u Zagrebz odigran u Grazu, a Zagrebaši su slavili sa 22-20.

Drugi susret u Santanderu također je otišao na stranu Zagrebaša, uvjerljivo 28-18.

Zapaženu rolu u oba susreta imao je Slovenac na vratima Zagreba Rolando Pušnik, no i Vujović je odigrao svoju ulogu skupivši u Santanderu 13 obrana.

- Lijep je osjećaj da sam jedini Varaždinac koji je osvojio rukometnu Ligu prvaka, a izuzetna čast bila je igrati u ekipi punoj rukometnih genijalaca s kojima se jedino Balić danas može mjeriti - rekao nam je Vladimir Vujović prisjećajući se tih vremena.

Dodao je da je bilo incijative da se složi veteranska momčad te generacije, no s obzirom da su osvajači Lige prvaka raštrkani po cijelom svijetu to nije bilo moguće.

 

Komentari