Promocija sveučilišnog priručnika na Geotehničkom fakultetu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 24.01.2014. 11:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Danas, 24. siječnja, s početkom u 13 sati, u velikoj predavaonici Geotehničkog fakulteta Varaždin održat će se promocija sveučilišnog udžbenika pod nazivom "Ravninska geodezija - zbirka zadataka" autora doc. dr. sc. Milana Reze.

Priručnik "Ravninska geodezija - zbirka zadataka" izvornog je karaktera i na hrvatskom jeziku trenutno ne postoji djelo istog ili sličnog sadržaja. Posebno je značajno naglasiti da su za sve primjere zadataka u prilogu priloženi vlastiti autorovi programi u programskom paketu Microsoft Excel - u s jasno provedenom automatizacijom rješenja, definiranim ulazno-izlaznim parametrima te mogućnošću vježbe kao provjere znanja studenata. Također, nesumnjivo je da će priloženi programi kod geodetskih stručnjaka naći veliku primjenu u rješavanju zadataka s novim položajnim datumima i kartografskim projekcijama.

"Ravninska geodezija - zbirka zadataka" namijenjena je prvenstveno studentima fakulteta tehničkog područja: geodetskog, građevinskog, arhitektonskog, geotehničkog, rudarsko-geološko-naftnog fakulteta, kao i studentima interdisciplinarnog područja u kojemu se izučava geodezija u ravnini. Uz studente, priručnik će svoju primjenu dijelom naći i kod učenika u srednjim tehničkim školama spomenutih područja s posebnim naglaskom na učenike geodetskih smjerova.

Komentari