Prvog vikenda u Europskoj uniji gužve na graničnim prijelazima

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 08.07.2013. 10:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: -

Ovo je prvi vikend od ulaska Hrvatske u Eurpsku uniju, a kako se primjenjuje novi režim na graničnim prijelazima prema zemljama članicama, u subotu je provjerio župan Međimurske županije Matija Posavec sa suradnicima, koji je obišao Granični prijelaz Goričan.

Kao što je bilo i očekivano, već od petka poslijepodne granična policija imala je pune ruke posla zbog subotnje smjene turista. Pojačani ulazak nastavio se kroz cijelu noć i subotu prijepodne.

Od 1. srpnja na granici se nalaze zajedničke policijske kontrole koje državljanima zemalja članica Europske unije provjeravaju ispravnost dokumenata. Novi način prelaska znatno smanjuje čekanja na granici, a s početkom turističke sezone svi putnici mogu koristiti i stari granični prijelaz.

Župan Posavec turistima koji su se uputili na odmor u Hrvatsku dijelio je prigodne suvenire. U izjavi za medije rekao je moramo stvoriti uvjete da i Međimurje postane turistička destinacija.

- Preduvjete za to imamo, imamo što za pokazati, a bogata povijesna, kulturna i enološka i gastronomska ponuda našeg kraja stranim gostima sigurno je atraktivna - rekao je Posavec.

Komentari