Raspušten varaždinski HDZ, izbori za novo vodstvo 28. studenog

Objavljeno: 13.11.2013. 11:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Županijski odbor HDZ-a Varaždinske županije raspustio je Gradsku organizaciju HDZ-a Varaždin.

Razlog tome je što dosadašnji predsjednik varaždinskog HDZ-a Vlatko Vuković već neko vrijeme živi i radi u Zagrebu, te se sada tamo namjerava trajno preseliti.

Županijska organizacija odlučila je raspustiti zbog toga GO Varaždin i provesti izbor za novog predsjednika.

- Izaslanici HDZ-a u Varaždinu, njih 170, će 28. studenog u Hotelu Turist održati izvanrednu izbornu skupštinu GO HDZ-a. Svaki od njih može birat i biti izabran u novo gradsko vodstvo. Smatrali smo da je to najdemokratičniji način da članstvo izabere novo vodstvo do sljedećih redovnih izbora koji će biti za dvije godine. Zahvaljujem dosadašnjem vodstvu na čelu s Vukovićem jer su zaista kvalitetno vodili Gradsku organizaciju, a o tome najbolje govore rezultati prošlih lokalnih izbora jer smo udvostručili broj vijećnika - rekao je na konferenciji za novinare Anđelko Stričak, predsjednik županijskog HDZ-a.

Raspuštanje GO HDZ-a Varaždin bilo je jedino moguće rješenje za ovu stranku jer su željeli da članovi biraju novo vodstvo, a ne da ga izabere Povjerenstvo.

- Nećemo si dozvoliti da poput naših kritičara iz SDP-a pola članstva izbacimo pred izbore niti da predsjednik bude netko izabran sa četiri glasa - dodao je Stričak.

Također, Vuković će najvjerojatnije još godinu dana biti u Gradskom vijeću Varaždina jer je i njegov potpredsjednik.

Vuković je rekao da su mu obaveze rada dva mjesta postale prevelike i zahvalio svima na suradnji.  Naime, on radi u središnjici HDZ-a u Zagrebu.
 

Komentari