"Razumijem medijski linč T7 Grupe, velika je to investicija..."

Objavljeno: 16.02.2012. 07:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš osvrnuo se na oglase T7 Grupe, u kojem ga izravno optužuju da obmanjuje građane, te riskira štetu za Grad od čak 400 milijuna kuna.

Oglasi T7 Grupe s javnim pozivima gradskim vijećnicima, napadima na varaždinskog gradonačelnika, te prezentacijom projekta MBO "zatrpali" su medijski prostor proteklih dana, ne samo u lokalnim medijima, već su se oglasi pojavili i u nekim dnevnim listovima.

Najveću "porciju" dobio je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, kojeg T7 Grupa u oglasu javno optužuje da suprotno zakonu i važećim ugovorima ne dozvoljava gradskom komunalnom poduzeću Varkom da krene s isporukama u novu, i kako tvrde, 180 milijuna kuna vrijednu tvornicu MBO s ciljem obrade ilegalno baliranog otpada sukladno prijašnjim odlukama Grada i Gradskog vijeća.

Između ostalog, T7 Grupa optužila ga je javno u oglasu da riskira štetu za Grad i građane od 300 do 400 milijuna kuna zbog nepoštovanja ugovora.

- To je njihov način komunikacije. Tako je sve uvijek počinjalo s jakim medijskim kampanjama kao pripremom za građane, pogotovo kroz Regionalni tjednik koji je njihovo vlasništvo. Sjetite se samo svih projekata koji su na kraju završili kao predmeti istraga USKOK-a, a počeli su pompoznim najavama u Regionalnom tjedniku - rekao nam je gradonačelnik Goran Habuš.

Upitan je li očekivao baš tako žestok medijski napad, Habuš je rekao da razumije razloge zbog kojih je T7 Grupa krenula u medijski linč protiv njega.

- Ja ih razumijem, velika je to investicija... A onda je  završila u optužnici USKOK-a - kaže Habuš, te je ustvrdio da ga napad na njega ne smeta s obzirom na to od koga dolazi, no smeta ga što se cijela stvar želi spustiti na osobnu razinu.

- Ispada da je to moj osobni okršaj s vlasnikom T7 Grupe, što nikako ne odgovara istini. Pa nismo ni Grad ni ja jedini koji bi izgubili ovakvim ugovorom. Neka malo pitaju građane što misle o projektu - rekao je Habuš, dodavši da se ne misli spuštati na njihovu razinu komunikacije i prepucavati se s njima.

Komentari