"Razvod, a što s djecom?" - novi projekt Obiteljskog centra

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 17.09.2013. 17:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

U Obiteljskom centru Varaždinske županije započinje jedinstveni projekt u Republici Hrvatskoj pod nazivom "Razvod, a što s djecom?", namijenjen roditeljima koji su u postupku razvoda braka i svima onima koji razmišljaju o razvodu.

Razvod braka redovito prati neka vrsta neugode, a jedan od važnijih ciljeva ovog projekta je zaštita malodobne djece koja zajedno s roditeljima prolaze ovo turbulentno razdoblje.

- Mi u Obiteljskom centru Varaždinske županije svjesni smo alarmantnog broja, kao i posljedica razvoda braka, i želja nam je pomoći roditeljima i djeci da što bezbolnije prođu kroz ovu životnu fazu.

Zato smo uz edukaciju organizirali i grupe podrške koje uskoro započinju u našem centru - ističe ravnatelj Obiteljskog centra, Dubravko Franjo Šokčević, dipl. defektolog.

Posebnost ovog programa je, između ostalog, u tome što su, uz edukaciju, započeli formiranje grupe podrške za očeve u postupku razvoda braka.

Mnogi očevi kada razvedu brak ne žele prestati biti očevi, a sustav ih na to prisiljava, a zbog Obiteljskog zakona koji je naklonjen majkama, često se nalaze u vrlo teškoj poziciji. 

Riječ je o jedinstvenom projektu u Republici Hrvatskoj s kojim se, ističu u Obiteljskom centru, uskoro kreće u realizaciju.

Komentari