Ruska delegacija Državnog pedagoškog sveučilišta posjetila Varaždin

Piše: eVz

Objavljeno: 15.11.2012. 07:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

Foto: -

Osmeročlana delegacija Državnog pedagoškog sveučilišta iz Novosibirska od početka tjedna u posjetu je Veleučilištu u Varaždinu.

Studentice i nastavno osoblje, predvođene dekanicom Fakulteta za strane jezike Ekaterinom Kostinom na VELV-u sudjeluju u radu međunarodnog projekta 'English in Logistics'.

Ruske stručnjakinje studentima Veleučilišta u Varaždinu prenijet će vlastita iskustva, znanja i metode učenja stranih jezika, a studenti Veleučilišta pomoći će im u osmišljavanju korisnih multimedijskih alata potrebnih za nastavu stranih jezika. 

Osim sudjelovanja u projektu, delegacija iz Rusije iskoristit će posjet koji traje do nedjelje i za upoznavanje Varaždina i ovog dijela Hrvatske.

Ovotjedni posjet nastavak je vrlo živih međunarodnih aktivnosti Veleučilišta koje su prošlog tjedna obilježili i susreti sa vodstvom Mašinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, predvođenim dekanom fakulteta dr. sc. Muhamedom Mehmedovićem.

Tijekom susreta s dekanom Veleučilišta u Varaždinu dr. sc. Marinom Milkovićem te prodekanima Veleučilištima i predavačima, dotaknuta su mnoga pitanja od zajedničkog interesa za dvije institucije – od uspostave suradnje dviju ustanova u razmjeni znanja i iskustava, do suradnje na različitim projektima i razmjene studenata i nastavnog osoblja.

Posjeti izaslanstva Mašinskog fakulteta i  Državnog pedagoškog sveučilišta iz Novosibirska samo su dio aktivnosti Veleučilišta u Varaždinu usmjerenih na širenje međunarodne suradnje i mobilnosti studentskog i nastavnog osoblja VELV-a.

Komentari