Sanacija klizišta u Kameničkom Podgorju i Višnjici vrijedna milijun kuna

Objavljeno: 08.11.2014. 15:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Izvor: Gradonačelnik Škvarić obišao je lokacije sanacije

Grad Lepoglava sanira štete od klizišta koja su unazad nekoliko godina redovita pojava na gradskom području, posebice u brdskim područjima.

Nakon nedavne sanacije klizišta na županijskoj cesti u Kameničkom Podgorju koju je završila Županijska uprava za ceste, započela je sanacija dvaju klizišta na gradskim lokalnim cestama - u Kameničkom Podgorju, na cesti Golubi – Glažari te u Donjoj Višnici, na cesti prema zaselku Jakopi.

Za sanaciju klizišta u Kameničkom Podgorju Grad će iz proračuna izdvojiti oko 700 tisuća kuna te oko 200 tisuća kuna za klizište u Donjoj Višnjici.

- Skoro milijun kuna Grad Lepoglava izdvaja iz svog proračuna za sanaciju ova dva klizišta, odnosno za radove kojima ćemo stvari vratiti u prvobitno stanje. Moram  zahvaliti Županijskoj upravi za ceste koja je sanirala klizište na županijskoj cesti te županu Štromaru i Varaždinskoj županiji, koja je određenim iznosom pomogla sanaciju nastale štete. Nadamo se i potpori resornih ministarstva, jer je milijun uloženih kuna veliki iznos za Grad Lepoglavu – istaknuo je prilikom obilaska radova u Kameničkom Podgorju i Donjoj Višnjici lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić. Dodao je kako bi ova sredstva, da nije bilo elementarne nepogode koja je prouzročila velike štete koje je potrebno sanirati, bila uložena u gradske razvojne programe.  

Građevinskim zahvatima na klizištima u Kameničkom Podgorju i Donjoj Višnjici, prema ranije izrađenim projektima, bit će sanirana klizišta i oštećene ceste te uređena odvodnja.

No, time neće biti završena sanacija klizišta na području Grada Lepoglave. Naime, Grad Lepoglava i u sljedećoj godina planira nastaviti sa sanacijom postojećih klizišta, nadajući se kako neće doći do pojave novih. Gradonačelnik Škvarić stoga je pozvao građane na odgovornije ponašanje, budući da i oni svojim postupcima mogu utjecati na smanjenje uzroka nastanka klizišta.

- Neka su klizišta nastala zbog toga što su naši građani neodgovorno svu odvodnju iz svojih kuća ispustili u trup ceste, što je pomoglo nastanku klizišta. Molim građane da se ponašaju odgovorno i da odvodnju iz svojih kuća izvode na način kako je to naloženo komunalnim standardom – upozorio je Škvarić.

Komentari